Neden imza atmadık belli

Güncelleme Tarihi:

Neden imza  atmadık belli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 01:22

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Kanal24’te “Başbakan Davutoğlu Özel” programında soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

SİLAHLAR IŞİD’E GEÇTİ

Bütün dost ülkelere, muhalefeti destekleyelim derken ya muhalefete geçen silahlar başka yere geçerse gibi haklı bir kaygı vardı ama şimdi ABD’nin Irak’a bıraktığı silahlar külliyen, topluca en sofistike silahlar IŞİD’in eline geçti. Biz sınırımızda herhangi bir terör yapılanmasını, radikalleşmeyi istemeyiz. Ama bunun sebeplerine inmedikçe ve bunun sebepleri ortadan kaldırmadıkça bir grubu tasfiye edersiniz, başka bir grup çıkar.

NATO zirvesinde dile getirildiğini duyduk, bunu da muhataplarımızla paylaştık. “IŞİD’i yok etmek için Esad ile işbirliği yapalım.” Bu ne demek biliyor musunuz? Esad’la işbirliği yapıldığını bildiği anda ÖSO bünyesindeki ve IŞİD’den nefret eden kesimleri dahi oraya doğru itmek anlamına gelir. ABD’nin ne istediği o kadar belliyse bizim de neden imza atmadığımız o kadar bellidir.

Haberin Devamı

Obama’nın planı stratejinin ne kadar kuşatıcı ve siyasal parametrelerin desteklenip desteklenemeyeceğine bağlı. Bu boyutu taşırsa başarılı olur. Türkiye’nin katkısı her aşamada istendi.

Bağdat’ta en büyük başarı Türkiye’ye aittir. Mısır’da olduğu gibi Suriye’de de otoriter bir rejim gelsin derler ise yine yol ayrımı olur. Bizim bölgede ne yapılması gerektiği konusunda zihnimizdeki şeyle çok net.ANKARA

TÜRKİYE’NİN ROLÜ DAHA SONRA NETLEŞECEK

John Kerry, Ankara’daki temaslarının ardından yanındaki gazetecilere açıklamalar yaptı. Kerry, Türkiye ile ABD’nin bölgesel meselelerde birlikte durduğunu ancak Türkiye’nin IŞİD’le mücadeledeki rolünün daha sonra netleşeceğini ifade etti. Kerry, “IŞİD’e karşı ABD, Avrupa, Arap ülkeleri ve diğerlerinin katılacağı geniş tabanlı bir koalisyon kurulacağı konusunda rahatım” dedi. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Paris’te pazartesi günü düzenlenecek ve IŞİD’e karşı mücadelenin ele alınacağı konferansa İran’ın katılıp katılmayacağı ile ilgili olarak kimsenin kendisini aramadığını belirtti ve “Ancak mevcut şartlarda, Suriye’deki ve diğer yerlerdeki müdahalelerini göz önüne alırsak, İran’ın katılımı uygun olmayacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!