Atamaları alıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Atamaları alıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 01:22

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 40 bin öğretmen ataması yapacaklarını hatırlatarak, “5 işgünü öğretmen adaylarından tercih alacağız. Perşembe gününe kadar tercihler devam edecek. Cuma açıklanır” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu. Atamaların torba yasa nedeniyle geciktiğini söyleyen Avcı’nın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) nakilleri, üniversiteye giriş sistemi ve öğretmen atamaları ile ilgili açıklamaları özetle şöyle:

HAFTAYA CUMA AÇIKLANACAK

“Bizim yönetmeliğimize göre Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra 5 iş günü boyunca öğretmen adaylarından tercih almamız gerekiyor. Biz kontenjanlarımızı açıkladık. O liste üzerinden adaylar tercihlerini yapacaklar. Önümüzdeki hafta cuma gününden itibaren de herkes hangi okula atandığını öğrenmiş olacak. Atamalar 109 ayrı branştan yapılacak. 40 bin atamayla öğretmen açığı 105 bine düştü.”

İMAM HATİP ÇIKAN 45 ÖĞRENCİ VAR

“TEOG kapsamında 93 bin öğrenci A grubunda yani 15 okul tercihinde birinci sırada imam hatip yazmış. Bunlardan kaçını biz yerleştirmişiz? 53 bin. Birinci tercihi imam hatip olduğu halde yerleşememiş 40 bin öğrenci var. Ben niye istemediği halde öğrencileri imam hatibe yönlendireyim? Zaten orayı birinci derecede isteyen o kadar öğrenci varken yerleşememiş. TEOG kapsamında hiç tercih etmediği halde imam hatip okullarına yerleştirilenlerin sayısı 45.”

YÜZDE 93 YERLEŞTİ MÜTHİŞ BAŞARI

“Lise yerleştirmelerinde 1 milyon 136 bin 546 öğrenci tercih yaptı. Bunların bir milyon 57 bin 799’u 15 tercihinden birine yerleşti. Sorunsuz. Yüzde 93’ü listedeki tercihlerinden birine yerleşti. Bu müthiş bir başarı. 15 tercihinden birine yerleşememiş öğrencilerimiz de 78 bin 477 kişi bunlardan B grubuna yerleşti. Onda da sorun yok.”

Haberin Devamı

Resmi dil Türkçe seçmeli Kürtçe olur

BAKAN Avcı anadilde eğitimle ilgili şunları dedi: “Eskiden insanların anadillerinde konuştukları için eziyet gördüğü bir Türkiye vardı.
2 yıldan beri Kırmançi ve Zazaki seçmeli dersler var. Türkçe’den başka hangi dillerin eğitim öğretimde kullanılabileceği konusunda karar verme yetkisi Bakanlar Kurulu’nda. Bu tür özel okullar açılabilir o özel okullarda belli dersler Kürtçe de okutulabilir ama resmi dil Türkçe’dir. Bazı girişimcilerin, böyle girişimleri olduğunu biliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!