Türk polisi sahipsiz

En ağır işyapan polisler en çok aldatılan bürokratlar sınıfına giriyor.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Polis çaresiz ve savunmasızdır” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sorular yöneltirken şunları söyledi:
“Polislerin çalışma şartları ve özlük hakları yıllardır sürekli gündeme gelir, her seçim öncesi ümit verilir ama neticede değişen bir şey olmaz. Polislerimiz bir değil, birçok problemin altında ezilip kalmakta ve kurtuluş için birilerinin ‘yeter’ demesini beklemektedir. Emir alan, aldığı emri uygulamak zorunda kalan polis çaresiz ve savunmasız bırakılmaktadır. Polisin güncel sorunlarının çokluğu, doğal olarak güvenlik hizmetinde kaliteyi ve başarıyı düşürmektedir.”
Meslekten soruşturma geçene kadar açığa alınan ve maaşı kesilen polisin mağduriyetinden eşi ve çocuklarının, bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının etkilendiğini, onunla birlikte diğerlerinin de cezalandırıldığını belirten Tanal’ın 12 sorusu içinde “Polis asli görevini yapmasını engelleyecek boyutta, asli olmayan işle uğraşıyor olması anlamına gelmemekte midir? Polisin çalışma şartlarına ilişkin uygulamalar Anayasa’ya, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı mıdır? Gece-gündüz çalışma saatlerinden ve on binlerce emekli polisin icralık durumda olduğundan haberdar mısınız? Polis örgütü ve personeline gerekli önem neden verilmiyor?”
Bu sorular dikkate alındığında en ağır işi yapan emniyet teşkilatı iktidarlar tarafından en çok aldatılan bürokratlar sınıfına giriyor.

Haberin Devamı


Bingür Hoca ölmeli miydi?

TÜRKİYE’nin sayılı kalpçilerinden Prof. Dr. Bingür Sönmez’e ‘öldürme’ kastıyla ateş edilmesinin, silahlı olarak öldürme girişiminin üzerinden 20 gün geçti. Kars’tan bir okurumuz aradı “Bu soruşturma dosyasının sağlıklı olarak hazırlandığına ilişkin kuşkularım var” dedi.
Peki ne olmalıdır?
Yanıtlıyor:
“Sarıkamış küçük yer... Yeni belediye başkanı güzel şeyler yapmaya başladı; o bile tedirgindir. Merak ediyorum, Sarıkamış polisi yargıya hangi delilleri sundu, olayın içyüzünü ortaya çıkarabildi mi? Savcılığın soruşturma dosyası zayıf içerikli midir? O genç savcı korkmadan bu dosyayı güçlendirecek verilere ulaşabilmiş midir? AKP’den üçüncü dönemde, başarısızlıklarından ötürü aday yapılmayan İlhan Özbilen’in asıl amacı nedir? Psikolojik durumu hiç araştırılmış mıdır? İktidar, bu konunun aydınlatılması için Ankara’dan bir ekip göndermezse bu olay ‘sade suya tirit’ kalır. Bunu hem kamuoyuna, hem hocama sunarım.”
Demek ki, Bingür Sönmez ölmeli imiş. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “Seviyorum seni ölüm!” dediğine göre, ölmek kolay yaşamak zor günümüzde! Hocaya uzun ömürler diliyoruz.

Haberin Devamı


Başbakan yargıdan muaf mı olacak

BAŞBAKAN Davutoğlu’nun şu sözlerini kantara koyup tartar mısınız:
“Ne olursa olsun inşallah bu ülkede bir daha hiçbir başbakan, herhangi bir mahkeme karşısında hesap vermek zorunda kalmayacak. Hesap vereceği makam onu, o iktidara getiren milletin tam kendisidir ve Allah’ın huzurudur.”
Demokrat bir ülkenin başbakanı böyle konuşamaz. Çünkü anayasa ve hukuk devleti ile ilkesi ile bağdaşmaz.
Başbakan’ın gözlerden kaçan bu sözünü gündeme getiren CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Başbakan’a haklı olarak hatırlatıyor:
‘Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda başbakanlara yargı yolunun açık olduğu ve yargılamanın nasıl yapılacağı hüküm altına alındığına göre, söz konusu açıklamanız, anayasa ve hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmamaktadır.’
Soruyorum: Söz konusu açıklamanızın hedefi nedir? Hükümetiniz, başbakanlara yargı yolunu açan ve yargılamanın esaslarını belirleyen Anayasa maddelerinde bir değişiklik mi yapacaktır? Bu değişiklik ne zaman yapılacaktır? Başbakanlar yargıdan muaf mı olacaktır? Başbakanlara suç işleme özgürlüğü getirilmesi mi planlanmaktadır? Anayasa’da değişiklik öngörülmüyor ise, bu açıklamada bir düzeltme yapılacak mıdır? Yoksa ‘Yeni Türkiye’ söyleminizin bir devamı mıdır? ‘Yeni Türkiye’ anayasal ilkelerin geçersiz olduğu, hukuk devleti ilkesinin işlemediği bir sistemi mi içermektedir?”
‘Yeni Türkiye’nin ipuçları ortaya çıkmaya başlıyor.

Haberin Devamı


Yargıtay Başkanı Ali Alkan’a

SİZİN ve Yargıtay üyelerinin katkılarıyla hazırlanan adli yeni yıl açılış konuşmanızı basında tam metin olarak okudum. Bu metnin altına imzamı atardım. Ancak, birden Yargıtay 3. Dairesi’nin oybirliği ile onayladığı bir kararın Anayasa Mahkemesi tarafından oybirliği ile bozulduğunu hatırladım. Sayın daire üyeleri istifa etselerdi veya siz “Bu nasıl yargılama” diyebilseydiniz bütün Türkiye arkanızda olurdu ve “Yargıya müdahale etmeyin” derdi. Ancak blok olarak hareket edenler ve yargıç olmayıp, ‘militan’ olan hâkim ve savcılara bir tepkinizi ne okudum, ne gördüm. Başta Ergenekon, Balyoz ve Casusluk davaları hepimizin gözü önünde yaşandı. Dinleme kararlarını açmıyorum bile.
Ekrem Hayri PEKER
Kimya Mühendisi

Haberin Devamı


MESAJ PANOSU

“BUGÜN ‘kurulan’ Yeni Türkiye’yi 12 Eylül 1980 darbecileri yarattı. Solu bitirdiler, gericiliği iktidar yaptılar. Asker/gerici kol kola yürüdü!
(Enver AYSEVER)
ANKARA Kulübü Derneği’nin düzenlediği “Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Alanında Neler Oluyor?” başlıklı paneli bugün 17.00’de Abidinpaşa Köşkü’nde yapılacak.


BİLİYOR MUSUNUZ

MHP Osmaniye Milletvekili Hüseyin Türkoğlu’nun, TBMM Başkanlığı’na ‘İnsan hayatını tehlikeye sokabilecek ve ölümcül kazalara neden olabilecek asansörlerin denetlenmesine’ ilişkin Meclis araştırması açılmasını isteyen bir önerge sunduğunu...
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Torunlar Rezidans inşaatında 10 işçinin güvenlik önlemleri eksikliği nedeniyle ölümü üzerine; TOKİ Başkanlığı’nın onayladığı, ortak olduğu projeler ile bizzat TOKİ’nin yaptığı inşaatlara tanınmış olan Yapı Denetimi muafiyetinin kaldırılması istemiyle tek maddelik yasa teklifi hazırlayarak TBMM’ye sunduğunu...


OKUYUNUZ

Haberin Devamı

PASİF görevlere verilen 536 mülki amiri AKP iktidarı atamadı mı?
(M. Sezgin TANRIKULU)
ATAŞEHİR Belediye Başkanı, sınırlarından koparılan mahalleye niye sahip çıkmıyor?
BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı, BELTAŞ işçilerinin direnişine sahip çıkan Gençlik Örgütü Başkanı Seçkin Aybar’ı tehdit etti mi?


Pasif görevlere verilen 536 mülki amiri AKP iktidarı atamadı mı

CHP İstanbul Milletvekili M. Sezgin Tanrıkulu’nun, İçişleri Bakanına, bir kararname ile çoğunluğu Vali Yardımcısı ve Kaymakamlardan oluşan 536 Mülki İdare Amiri görevden alınarak pasif görevlere çekildiğini belirterek şu soruları yöneltti:
“Görevden alınan mülki amirlerin büyük bir bölümümün sicillerinin oldukça iyi olduğunu ve içlerinden bir kısmının kamu tarafından başarıları nedeniyle defalarca ödüllendirildiği göz önüne alındığında, 536 kişinin görevden alınma gerekçesi nedir? Bu kişiler hakkında Bakanlığınızca açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Yoksa, bakanlığınızın ‘fişleme’, ‘andıçlama’ çalışması yürüttüğü iddiası doğru mudur? Görevden alınan kişilerin kaçı, bugün alındıkları görevlerine AKP Hükümetleri tarafından atanmıştır?”

İlgezdi, elinden alınan mahalleye sahip çıkmalı!

ATAŞEHİR Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, ’Kurultay’ın galibi Gürsel Tekin’dir‘başlıklı (9.9.2014) yazıdaki değerlendirmelere karşı bir açıklama yaptı:
“Eski bir PM üyemizin iddialarına yer verdiğiniz bölümde, PM seçimlerinde Sayın Gürsel Tekin’in, Ataşehir’in de içinde bulunduğu delegasyon ve 20 belediye başkanı tarafından ‘kesildiği’ iddia edilmektedir. Şahsımın ve Ataşehir’in 6 kişiden oluşan delegasyonunun Genel Başkan’ın anahtar listesine hiç fire vermeden sahip çıktığını bilmenizi isterim. Partimizin güçlü, uyumlu çalışan ve toplumun her kesimini kucaklayan bir yönetimle 2015 genel seçimlerine gitmesi gerekmektedir. Türkiye’nin her zamankinden daha fazla CHP iktidarına ihtiyaç duyduğu şu günlerde gerek ben, gerek çalışma arkadaşlarım, tüm spekülasyonlara arkamızı dönerek görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışmaktayız.”
İlgezdi’in, iktidarın Finans Merkezi kurmak üzere milyonlarca dolarlık yatırımın yapılacağı Barbaros Mahallesi’nin kendilerinden alınıp Ümraniye’ye bağlanmasına karşı da aynı tepkiyi göstermesini hemşehrileri adına kendisine iletmek isteriz.
Ne yazık CHP’li bazı belediye başkanları ellerinden coğrafyaları alınırken, neden sessiz kaldıklarını hiç düşünüyor musunuz?

Beşiktaş Belediye Başkanı, BELTAŞ işçilerine destek veren gençlik kolu başkanını tehdit etti mi?

CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar kendisini protesto etmelerinin ardından saldırıya uğrayan BELTAŞ işçilerine destek veren CHP Beşiktaş Gençlik Örgütü Başkanı Seçkin Aybar’ı belediyedeki işinden atmakla tehdit ettiği ileri sürüldü. İddianın sahibi CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Barış Tınay...
Tınay sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından attığı mesajda “Beltaş işçilerinin haklı direnişine destek veren Gençlik Örgütü Başkanı Seçkin Aybar’ı yeni başladığı Belediye işinden çıkarmakla tehdit etmiştir.“ dedi.
Bu arada Murat Hazinedar kendisini protesto etmelerinin ardından saldırıya uğrayan BELTAŞ işçilerini, Melih Gökçek’in Beyaz TV ekranlarından eleştirdi. Hazinedar, “Doğrusunu isterseniz uzun süredir fevkalade tahammüllü ve anlayışlı olarak uzak durdum.
Eylemcilerin sayısının 50-60’ı geçmediğini, diğer işçilerin kendilerine güvendiğini öne süren Hazinedar,
“Bizim baştan itibaren savunduğumuz her şey doğru” diyen Hazinedar, 239 işçiden 150’si ile anlaştığını belirterek “grev fiilen ortadan kalktı. Biz bu arkadaşlara, sert önlemler almamız gerekirken, yine hoşgörülü davrandık.”

Yazarın Tüm Yazıları