Gençler, aileleriyle mücadele etmeyi öğrenmeli

Nedense aileler hemen dış görünüşüne bakıp karar verirler. “O sana layık değil, sana yakışmıyor” derler. Buna nasıl karar verirler, belli değil.

Haberin Devamı

Ama yaparlar işte bunu. İki insanın sevgisine, aşkına değer vermeyip, karşı çıkmayı marifet sayarlar. Sanki kendileri hiç genç olmamışlar gibi. Sanki onları da kendi aileleri sevdiklerinden ayırmamışlar gibi...
Neden aynı şeyi kendi evlatlarına reva görürler, hiç anlamış değilim.
Gençler artık bu dayatmaya karşı mücadele etmeyi öğrenmeliler.

Babam beni sevgilime zarar vermekle tehdit etti

Merhaba Güzin Abla, iki yıldır süren harika diyebileceğim bir ilişkim vardı. İşyerinde tanıştık, kimselere belli etmeden minik pusulalarla iletişim kurduk sürekli. İş çıkışlarında ise sürekli beraberdik.
Benim yüzümden işyerinde kavga etti, ya onun çıkması gerekiyordu ya da benim. “Benim için önemli olan sensin” diyerek kendisi bir anda çıkıverdi işten. Bu beni derinden sarsmıştı, onun işinin son bulması bir nevi benim yüzümdendi. Daha sonra başka bir iş buldu, yine sürekli görüştük.
Bu zaman zarfında aramızda bir yüzük taktık, yemin ettik...
Kalbinin temiz olduğuna inandığım tek insan o.
Benden önce sadece üniversitede bir kızla görüşmüş, o da arkadaşlarının zoruyla ve bir hafta sürmüş. Benimse geçmişim biraz daha karışık.
Başımdan daha önce bir söz olayı geçti, aldatıldım, çok kırıldım ama şu anki ilişkim geçmişimi bir sünger gibi sildi.
Kendimi adeta yeniden doğmuş gibi hissettim. Ta ki babam hapisten çıkana kadar...
Başta her şey çok akışında gitti. Halamlar babama biriyle görüştüğümü söylemiş, bunun üzerine ben de babamı karşıma aldım ve açık açık konuştum onunla.
Gerçekten hoşuna gitti, benim üzülmeme dayanamayacağını ve eğer saçımın tek bir teline zarar gelirse onu yaşatmayacağını söyledi. Ben de her babanın kızına söylediği bir şey olduğunu düşündüğümden, bunu umursamadım.
Fakat sonra onunla buluşmam, eve gelince telefonla konuşmam sorun yaratmaya başladı.
Annem sürekli benim anlamadığımı zannedip telefonumu karıştırıyor, ondan gelen mesajları okuyordu.
Annem onu birkaç kere görmüştü ve sürekli bana yakışmadığını söylüyordu. Üstelik daha onu tanımadan dış görünüşüne bakarak söylüyordu bunu. İşten çıkıp eve girmek bana artık işkence gibi gelmeye başladı.
Babam her akşam benimle konuşuyordu artık, sık sık sesi yükseliyordu. Telefon konuşmalarımıza yasak koydu, buluşup görüşmemizi istemediğini de açıkça belli etti. Eğer dik kafalı davranırsam ona da zarar vereceğini dile getirdi.
Ona söyledim, sabretmem gerektiğini çok yakında beni istemeye geleceklerini söyledi.
Ama işler öyle gelişmedi. Araba kazası yaptı, bütün birikimi çöpe gitmişti. İşten çıkarıldı, iyice depresyona girmişti artık. Yanında oldum, kötü hissettiği için bazen kötü şeyler söyledi bana ama alttan aldım.
Paraya sıkışmıştı ve bana söylemiyordu, annesinden öğrendim. Bir şeyler yapmam gerekiyordu, ben aynı durumda olsaydım o ne yapardı, diye düşündüm ve biriktirdiğim altınlardan vermek istedim. İlk başlarda gurur yaptı istemedi ama ben de inat ettim. Yardım etmem gerektiğini biliyordum ve borç verdiğimi söyledim. Israrlarıma dayanamayıp borç olarak utana sıkıla aldı.
Gerçekten de işine yaramıştı, araba tamir olmuştu.
Aramız bu sayede düzeldi.
Ama evdekiler altınlarımı ona verdiğimi duymuş. Babam küplere bindi. Beni de onu da tehdit etti.
Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Herkes ilişkimize karşıymış gibi geliyor.
Güzin Abla, ne yapmalıyım?
Rumuz: Ailem, ben ve o

Yazarın Tüm Yazıları