IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden kaçış başladı

Güncelleme Tarihi:

IŞİDin kontrolündeki bölgelerden kaçış başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 20:35

Suriye'de terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kontrolündeki bölgelerde yoğun göç dalgasının yaşandığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'e yönelik stratejisini açıklamasının ardından, IŞİD'in Halep'in kuzeyindeki El-Bab ilçesinde bulunan karargahlarını daha güvenilir yerlere nakletmeye başladığı belirtiliyor. AA muhabirine konuşan aktivist Yasin Ebu Raid, "IŞİD'in bulunduğu bölgelerin sakinlerinin büyük korku yaşadığını ve toplu olarak göç etmeye başladıklarını" söyledi. Örgütün kontrolündeki bölgelerin 2 yıldır sakin olduğunu belirten Raid, ABD yönetiminin askeri müdahalede bulunacağını açıklamasının ardından bölge sakinlerinin araçlarıyla kırsal kesimlere doğru gitmeye başladıklarını kaydetti.

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinin durumuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Sınır Tanımayan Gazeteciler Ağı Müdürü Furat el-Vefa ise Obama'nın açıklamalarından sonra kırsal kesimlere doğru büyük göç hareketinin başladığını ifade etti. Vefa, kentte örgüte ait bölgelerde de yoğun bir hareketliliğin göze çarptığına işaret etti.

Rakka'da yaklaşık 10 günden bu yana sürekli keşif uçuşlarının yapıldığını ve bu durumun sivil halkı korkuttuğunu söyleyen Vefa, IŞİD'in karargahlarına yakın yerlerde yaşayanların örgütten uzaklaşmaya çalıştığını belirtti. Yaşanan korku nedeniyle sağlık alanında büyük sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Vefa, sağlık ekibi ve ilaç sıkıntısının yaşandığı hastanelere hasta kabul edilemediğini, durumu kritik olanların tedavisinin Türkiye'de yapıldığını dile getirdi.

Obama, IŞİD'e karşı sistematik hava saldırıları düzenleyeceklerini belirtmiş, bu kapsamda Irak'taki hava saldırılarını sadece Amerikan personelini koruma ve insani yardım amaçlı olmanın ötesine taşıyacaklarını kaydetmişti. ABD Başkanı Obama, Kongre'ye Suriyeli muhaliflere daha fazla ekipman sağlanması ve eğitim verilmesi için kendisine ek yetki ve kaynak sağlaması çağrısında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!