Berkin Elvan’ın babası: "Şimdi mezarını yaptırabiliriz"

Güncelleme Tarihi:

Berkin Elvan’ın babası: Şimdi mezarını yaptırabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 19:33

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki oturumunda CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever tarafından gündeme getirilen, Berkin Elvan’ın ailesinin, oğullarının mezar yanının kendilerine verilmesine ilişkin talebine İBB Mezarlıklar Müdürlüğü’nden olumlu yanıt geldi.

Haberin Devamı

Gülsever, Meclis’in Perşembe günkü oturumunda İstanbul Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı’yı meclis üyelerine şikayet edip, Meclis’ten, Gezi olaylarında başından gaz kapsülüyle yaralanıp 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarının yanındaki boş yerin, Meclis’ten oy birliğiyle çıkacak kararla Elvan’ın ailesine verilmesini istemişti. Gülsever’in bu talebinin ardından, bugün Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ı bizzat arayan İBB Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı, oğullarının yanındaki boş yerin kendilerine vereceklerini söyledi.

Berkin’in babası Sami Elvan, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, oğlunun yanındaki boş yerin kendilerine tahsis edildiği ve Pazartesi günü mezar tapusunu alacaklarını açıkladı. Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı’nın kendisini alıp, Feriköy Mezarlığı’na götürdüğünü belirten Sami Elvan, yaşanan gelişmeyi şu sözlerle aktardı:

'UNUTKANLIK OLMUŞ, TATLIYA BAĞLANDI'

“Bir unutkanlık, irtibatsızlık olmuş. Biz bir aracı dostumuz vasıtasıyla talepte bulunmuştuk. Şimdi konu tatlıya bağlandı. Sağ olsunlar, Mezarlıklar Müdürü ile birlikte gittik baktık. Gereken yapıldı. Böyle olmasını istemezdik. Biz de zorda kaldık, karşıdakiler de. Ama şimdi sorun kalmadı. Zaten oğlumuzun mezarının yanı boş olmasaydı böyle bir talebimiz olmadı. Her şeyin nizami olduğu ortaya çıktı. Orada bir ağaç fidanı vardı sorun olan. Mevsimine göre sökülüp biraz geriye dikilecek. Bizlerde her ailenin istediği bir şeyi istedik. Bu bize has bir durum değil, her aile ister. Öyle bir imkan varsa zaten önce aileye sorulur. Bizim de arzumuz, ölünce oğlumuzun yanına gömülmekti. Sorun çözüldü, yer bize tahsis edildi."

'ŞİMDİ OĞLUMUZUN MEZARINI YAPTIRABİLİRİZ'

"Bugün, Adem Avcı’yla mezarın yanına gittik. Kendisi sağolsun, tatlıya bağlandı. Pazartesi günü gidip, müracaatımızı yapıp, tapumuzu alacağız. Oğlumuzun mezarının yanını alamadığımız için, Berkin’in mezarını yaptıramıyorduk. Yaptırırken, ikisini birden yaptırırız dedik. Şimdi çocuğumuzun mezarını rahatlıkla yaptırabiliriz” dedi.

Konuyu İBB Meclis Gündemi’ne getiren İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, konuyu bir insanlık görevi adledip, Mezarlıklar Müdürü’ne ilettiğini ancak sonuç alamadığını belirtip, “Böyle bir acı karşısında hepimizin hassasiyetleri, vicdani muhasebelerimiz var. Berkin’in anne ve babasına, onu sevenlerine devletin bir özür borcu var. Bu Meclis’ten istihram ediyorum. Bu Meclis ivedilikle bir karar almalıdır. Annesini sağlığında, öldüğünde yavrusunun yanında yatması için bu mezar yerini istiyor. Mezarlıklar Müdürlüğü’nce, bu yerin Berkin Elvan’ın ailesine verilmesine oy birliğiyle karar verelim” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!