Yasak kalktı Okluk battı

Güncelleme Tarihi:

Yasak kalktı Okluk battı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 01:29

GÖKOVA Körfezi'ndeki Okluk Koyu'nda 'Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu' olarak inşa edilen köşkü, Turgut Özal'dan sonra kullanan cumhurbaşkanı olmadı. Yılda bir kez bile konuk ağırlanmayan konutu, 17 er ve 3 rütbeli askerin oluşturduğu Okluk Muhafız Takım Komutanlığı 24 saat sıkı koruma altında tuttu. Koyda araçlı ve yaya jandarmalar devriye gezdi. 2010 sonunda komutanlık kaldırıldı. Köşk de rutin korumaya alındı. Bu duyulunca, köşk yakınındaki koy, tekne akınına uğradı.

Haberin Devamı


Çevre artık çöplük
Okluk Koyu'na gelen tekneler, gece de ağaçlara bağlanmaya başlandı. Son bir ayda bölgede çok sayıda çam ağacı kurudu. Bazı genç ağaçlar kökünden söküldü, bazıları yan yattı, atıklar ormana bırakıldı. Ayrıca pikniğe gelenler de çevreyi çöplüğe çevirdi.

Yasak kalktı Okluk battı

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, Okluk Koyu'nun içler acısı hale geldiğini belirterek, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanlığı ismine ve makamına saygı göstermek gerekir. Koya giren teknelerle piknikçiler çevreyi rezil hale getirdi. Kullanılmayacaksa restore edilerek belirli günlerde ziyarete açılsın. Zaten teknelerin ağaçlara bağlanması yasak. Bunu yetkililer görmüyor mu?"

Haberin Devamı

Yasak kalktı Okluk battı


Yeniden korunsun
Ersan, Okluk Koyu'na girişin denetim altına alınmasını istedi, ağaçlara halatla tekne bağlanmasını eleştirdi, "Ağaçların yok olmaması için Orman ve Su İşleri ile Çevre Bakanlıkları ve cumhurbaşkanı makamına resmi yazı ile bu durumu anlatarak doğanın korunmasını isteyeceğiz. Muğla Üniversitesi'nden ağaçlarla ilgili rapor isteyeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!