Mezarlıklara ve kurslara zam geldi

Güncelleme Tarihi:

Mezarlıklara ve kurslara zam geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 01:29

Karşıyaka ve Cebeci mezarlıklarındaki defin ücretleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin BELMEK ve BELTEK kurslarına zam yapıldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki gün oy birliği ile kabul edilen Başkanlık yazısıyla birlikte, mezarlık ücretlerinin yanı sıra Belediye Meslek Eğitim (BELMEK) Kursları ve Belediye Teknik Eğitim (BELTEK) Kursları kayıt ücretlerine de zam geldi.

Kabul edilen Başkanlık Teklifi’ne göre BELMEK ve BELTEK kursiyerlerinden alınan 10 TL’lik kayıt ücreti 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde yüzde 100 zam ile 20 TL’ye çıkarıldı. Diğer bir Başkanlık teklifinde ise 1971’den bu yana Ankara’ya hizmet veren Karşıyaka Mezarlığı’nda doluluğun had safhaya ulaştığı belirtilerek, vatandaşlardan eş yanı ve aile mezarı satın alımı yönünde yoğun talep geldiği vurgulandı.

MERMERCİLER SİTESİ’NDE 20 BİN TL

Haberin Devamı

Kabul edilen karara göre Karşıyaka Mezarlığı’nda halen define açık olan ve yeni açılacak mezarlık alanlarında 4 bin TL olan eş yanı Bloke Mezar ücreti 4 bin 500 TL’ye yükseltilirken, 9 bin 500 TL olan Aile Bloke Mezar ücreti ise 20 bin TL olarak belirlendi. Yeni tahliye edilen Mermerciler Sitesi’nin bulunduğu parsellerde açılacak olan mezarlık alanlarında ise eş yanı Beton Mezar olarak Bloke Mezar ücreti ve Aile Bloke Mezar ücreti 20 bin TL oldu. Cebeci Asli Mezarlığı’nda 15 bin TL olan defin ücreti ise 20 bin TL’ye çıktı.

ORMANA PLANA OLUMSUZ GÖRÜŞ

Öte yandan Ankara Hürriyet’in 4 gün önce ‘Ormana plan’ manşetiyle gündeme taşıdığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu mevkisindeki 238 hektarlık ormanlık alanı imara açmak için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunduğu plan teklifine, oy birliği ile olumsuz görüş verildi.

2 milyon 380 bin metrekarelik alandaki imar plan değişikliğinde, arazinin ‘orman alanı’ kullanımından çıkarılarak 1.80 yapılaşma hakkıyla konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi dikkat çekti.

BAKANLIĞIN KARARI BEKLENİYOR

Haberin Devamı

Bakanlık, “orman alanı” olarak belirtilen alanı konut ve ticaret alanına dönüştürecek planla ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan görüş istedi. Belediye, planın üst ölçekli plan kararları ile uyumlu olmadığını ve revize edilmesi gerektiğini savunarak, imar planı teklifine olumsuz görüş verdi. Kanuna göre Bakanlık, büyükşehir belediyelerinden bağımsız olarak olumsuz görüş bildirilse dair imar planı yapabiliyor. Meclis kulislerinde ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile konu hakkında görüştüğü, Bakanlığın vereceği kararın merakla beklendiği konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!