DİSK'ten 12 Eylül protestosu

Güncelleme Tarihi:

DİSKten 12 Eylül protestosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 15:49

Eski Davutpaşa Kışlası'nın bulunduğu Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Kampüsü önünde saat 12.00 sıralarında toplanan DİSK üyeleri, "12 Eylül AKP ile sürüyor. Susmayacağız, Unutmayacağız, Affetmeyeceğiz" yazılı pankartı açtı. Grup, kampüsün içinde bulunan üniversitenin tarihi Otağ-ı Hümayun binasına yürüdü. Grup, "Susma haykır, taşerona hayır", "Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde slogan atarak, 12 Eylül darbesini ve taşeron sistemi protesto etti.

Haberin Devamı

Otağ-ı Hümayun binasının önünde grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, halkın 12 Eylül ile er ya da geç hesaplaşacağına değinerek,"Bu hesaplaşma tiyatro oyununu andıran mahkemelerde gerçekleşmeyecektir. Bugün 12 Eylül ile hesaplaşmak AKP iktidarı döneminde patronlar 'gülerken' iş cinayetlerinde ölen 12 bini aşkın işçinin hesabını sormaktır, 'Taşeron Cumhuriyeti'ne karşı demokratik cumhuriyet mücadelesi vermektir. Bugün 12 Eylül ile hesaplaşmak demek Roboski'nin, Gezi direnişinde yitirdiğimiz gencecik fidanların, iktidarın beslediği çetelerin öldürdüğü Ortadoğu halklarının hesabını sormak demektir.

DİSKten 12 Eylül protestosu

Haberin Devamı

Bugün 12 Eylül ile hesaplaşmak demek eşitlik, özgürlük, barış, demokrasi mücadelesini büyütmek demektir. Darbenin bedellerini en ağır ödeyen örgütlerden biri olan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak bugün 12 Eylül'ün simge mekânlarının önünde buluştuk. Öte yandan amacımız bir trajediyi değil umutlu bir gelecek için mücadele kararlılığımızı anlatmaktır" dedi.

DİSKten 12 Eylül protestosu
İŞKENCE DAVASINDA ZAMAN AŞIMINA İSYAN ETTİ



OTAĞ-I HÜMAYUN BİNASI DEMOKRASİ MÜZESİ OLMALI

CHP İstanbul Milletvekili ve eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise 12 Eylül'ün bugünde bütün uygulamalarıyla devam ettiğini belirterek, "Eskiden 12 Eylül'de tanklar vardı, şimdi TOMA'lar var. Eskiden sokakta asker vardı, şimdi polisler var. Bugün bir başka diktatörlüğü başka uygulamalarıyla sivil kimlik adı altında yaşamın tüm alanlarında görüyoruz. Otağ-ı Hümayun binasında işkence gören arkadaşlarınızdan bir tanesiyim. Yalnız DİSK'liler değil burada daha farklı siyasi kimlikler altında bulunan arkadaşlarımızda burada işkenceden geçti. Burası gerçekten bir Demokrasi müzesi olması lazım. Yaşanan işkencelerin burada nasıl işlendiğini vurgulamak gerekiyor. Bunu sürekli olarak talep ettik" dedi.

DİSKten 12 Eylül protestosu

Haberin Devamı

"TÜM TAHRİBATLARIN ORTADAN KALKTIĞI GÜN 12 EYLÜL YARGILANIR"

Çelebi, 3 sorumlu seçerek onların yargılandığı bir usulen yargılanma istemediklerini vurgulayarak, "3 tane sözüm ona darbe sorumlularının yargılandığı gibi bir usul yargılanması yapılarak sanki 12 Eylül yargılamış gibi bir yaklaşımı doğru bulmadığımı ifade ediyorum. 12 Eylül yargılanacaksa o işkence yapanlar yargılandığı gün, ve onlar cezalandırıldığı gün ve tüm tahribatların ortadan kalktığı gün 12 Eylül yargılandırılmış olur" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!