Vali Coş: Paralel yapıyla mücadele edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Vali Coş: Paralel yapıyla mücadele edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 16:17

SAKARYA Valisi Hüseyin Avni Coş paralel yapı ile mücadele edeceğini söyledi. Vali Coş, "Sakarya’mızda da böyle bir anlayışı, zihniyeti ortaya koymak isteyen kim olsa olsun, mücadele edeceğiz. Valinin görevlerinden bir tanesi kanun ve nizam hakimiyetini sağlamak. Dolayısıyla hakimiyetini sağlayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Vali Hüseyin Avni Coş, basın kuruluşlarının da basın meslek ilkelerine uygun çalışması gerektiğini söyledi. Coş, "Bir takım siyasi mülahazalarla elindeki kamerayı makineli tüfek gibi kullanmaya kalkışan bir zihniyeti de hiç bir zaman tasvip etmemiz, tasdik etmemiz de beklenemez. Bütün bu kameralar, basının kamuoyunun bilgi edinmesi içindir" dedi.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE

Vali Coş paralel yapı iddialarıyla ilgili bir soruya üzerine, "Devletin işleyişine müdahale etmelerine ve paralel devlet diye nitelendirilen devletin bilinen ,işleyişini aksatmaya çalışmalarını kabul etmek ve bunu hoş görmek, bunun sonuçlarını makul görmek asla mümkün değildir" dedi. Vali Coş, bu konuda şunları söyledi:

"Çok kez sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi ve bu konu Milli Güvenlik Kurulu’nda da görüşüldü ve karara bağlandı. Elbette bütün devlet birimlerinin, devlete zarar veren, milli menfaatlere zarar veren her türlü oluşuma karşı fevkalade dikkatli olmaları, bunların zarar vereceği tertip ve tuzaklara karşı uyanık olmaları ve üzerine düşeni yapmaları gerekiyor. Devlet görevlileri de görevleri bellidir. Neyi nasıl yapacakları bellidir. Onun dışında başka şahıslardan odaklardan emir almaları, resmi görevlileri hoş karşılamak mümkün değil. Zaten bu paralel dediğimiz şey orada ortaya çıkıyor. Bu tür oluşumlarla, Sakarya’mızda da böyle bir anlayışı zihniyeti ortaya koymak isteyen kim olsa olsun mücadele edeceğiz. Valinin görevlerinden bir tanesi kanun ve nizam hakimiyetini sağlamak. Dolayısıyla hakimiyetini sağlayacağız. Ahmet’in, Mehmet’in hakimiyeti değil hukukun üstünlüğü sağlanacak. Milli iradenin seçtiği kişilerin dışında başka şahısların yetki kullanmaya kalkışmaları, devleti yönetmeye kalkışmalarını kabul etmek, benimsemek, hoş görmek hiç bir zaman mümkün değil. Bunların oraya koyacakları her türlü fitne, fesat her türlü şeye karşı dikkatli olacağız. Bunların başarıya ulaşmaması için bütün vatandaşlarımızla birlikte hukukun bizlere tanıdığı bütün imkanları kullanacağız."

SAKARYA’DA IŞİD İDDİASI

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın, IŞİD’in Adapazarı’nda örgütlendiği açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vali Coş, bu iddiaların asılsız olduğunu söyledi. IŞİD’e Adapazarı’ndan sadece bir kişinin katıldığı görüşünü savunan Vali Coş, "Sakarya’da IŞİD var değil. 1 milyon Sakaryalının bir tanesinin oraya gidip örgüte katıldığına dair bir duyumu aktardık. O duyum bizde vardı zaten. Onun dışında başka somut bir belge yok. Ama biz bütün istihbari unsularımızla meseleyi müzakere ediyoruz. Ama istihbari bilgilerin paylaşılması aktarılması da mümkün olamayacağı için meselenin takip edildiğini bütün bilgilerin kıymetlendiğini bilmenizi ve bu hususta vatandaşımızın huzursuz olacağı bir şey olmadığını söylemek istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!