Fatsa Devlet Hastanesi bahçesinde ağaç kesimine tepki

Güncelleme Tarihi:

Fatsa Devlet Hastanesi bahçesinde ağaç kesimine tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 15:14

ORDU’nun Fatsa İlçesi’nde 90 yataklı Devlet Hastanesi bahçesinde çam ağaçlarının kesilerek yerine kantin yapılması tepkilere yol açtı. Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Murat Küçükoğlu, "İnşaat alanında 3 adet ağaç kesildi, ağaç kesimi için Orman Müdürlüğü’nden izin alındı" dedi.

Haberin Devamı

Ordu’nun Fatsa İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi’nin büyütülmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından yeni proje hazırlandı. Hastanenin bir bölümü yıkılarak, 67 milyon TL’ye mal olacak olan 300 yataklı yeni hastanenin yapımı için 3 ay önce çalışma başladı. inşaat çalışmaları sürerken, inşaat alanı içinde kalan hastane bahçesindeki kantin ise yıkılarak işletmeci tarafından prefabrik yeni kantin yapıldı. Bu sırada hastane bahçesine kantin yapılması için ağaçların kesilmesi de çevrecilerin ve sosyal medyada vatandaşların tepkiye yol açtı.

’İHTİYAÇ OLURSA YİNE KESİLİR’

Sosyal medya üzerinden MR cihazı için yer olmadığı ve bu nedenle bu hizmetin verilemediği yönündeki eleştiriler üzerine Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, Fatsa Devlet Hastanesi’nde MR çekiminde herhangi bir aksama meydana gelmediğini belirterek şu açıkla mayı yaptı:

"Hatta inşaatımızın içerisinde MR cihazı için yeni bir yer yapıyoruz. Bu yere de yeni bir cihaz gelecek. Mevcut cihazımız da hizmetini sürdürüyor. Kantin yeri yapılırken kesilen ağaçlarla ilgili de Orman Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alındı. Ağaçların bir kısmı peyzaj düzenlemesinde zaman içinde zaten kesilecekti. Orman Müdürlüğü’ne bunu sorduk ağaçların kesimi için izin verdiler. Ancak biz ağaçları dikmek şartıyla kestik. Süreç içinde ihtiyaç olursa orada yine ağaç kesilebilir, şu anda 3 ağaç kesildi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!