Yeşil gözlülere makyaj önerileri

Güncelleme Tarihi:

Yeşil gözlülere makyaj önerileri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 01:18

Gözlerinizin güzelliğini ön plana çıkarmak, doğru tonları ve teknikleri kullanarak çok daha kolay!

Haberin Devamı

Makyaj yaparken kullanacağınız renkleri seçerken, ten renginiz kadar göz renginize de dikkat etmelisiniz! Eğer hangi renkleri kullanmanız gerektiğini ve neyi, nasıl uygulayacağınızı bilirseniz, çok daha anlamlı ve güzel bakışlara sahip olabilirsiniz. Peki, bunun için neler yapmalı ya da yapmamalısınız.

Mor Tonları

Eğer gözleriniz yeşilse, size en çok mor tonları yakışacaktır ancak morun mavi ya yakın tonları değil, bordoya yakın tonlarını tercih etmelisiniz. Maviye yakın tonlar ve özellikle mavi tonları göz renginizin anlamını yitirmesine neden olacaktır.

Yeşil gözlülere makyaj önerileri


Yeşil Tonları

Bordo, mor ve lila tonlarının yanı sıra göz renginizi ortaya çıkaracak bir diğer renk de yeşildir. Özellikle koyu yeşilden açığa doğru giden tonlamalar gözlerinizin çok daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

Yeşil gözlülere makyaj önerileri


Altın ve Bakır Tonları

Gözlerinize pırıltı katmak istiyorsanız, bu sezon oldukça moda olan bakır ve altın tonlarını kullanmalısınız. Göz kapaklarınızın uç kısımlarına doğru ya da göz diplerinizi uygulayacağınız bu pırıltılar çok daha canlı, ışıl ışıl bakışlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

Yeşil gözlülere makyaj önerileri


Göz kalemi ya da eyeliner seçerken

Yeşil gözlüyseniz siyah göz kalemi ya da eyelinerlardan uzak durmalısınız. Kahverengi ve gri tonları bakışlarınızı yumuşatacak ve kullanacağınız far renkleriyle çok daha hoş bir uyum sağlayacaktır. Ayrıca daha doğal bir görünüm için, rimelinizin de kahverengi tonlarında olmasına özen göstermelisiniz.

Gümüş Pırıltılardan Uzak Durun

Yeşil gözlerinize yapabileceğiniz en büyük kötülük, Gümüş pırıltılar kullanmak olacaktır. Yeşil ve kahve tonlarındaki farlarla muhteşem uyum sağlayacak olan altın ve bakır pırıltılar, size çok daha fazla yakışacaktır. Ayrıca Gümüş tonları bakışlarınızı doğallıktan uzaklaştıracağı gibi, donuklaşmalarına da neden olacaktır.

Yeşil gözlülere makyaj önerileri


Uygulamaya Gelince

Eğer iri gözlüyseniz, koyu far tonlarını göz kapaklarınızın ucuna doğru, açık tonları da dibine doğru uygulamalısınız. Eğer göz kapaklarınız düşükse bunun tam tersini yapabilirsiniz. Göz kalemi konusunda da siyahtan uzak durmanız gerektiğini söylemiştik. Çikolata kahve veya gri tonlarında bir göz kalemi ya da eyeliner tercih edebilirsiniz. Ayrıca gözünüzün altına uygulayacağınız altın, kahverengi ya da gri tonlarında bir kalem, göz renginizi belirginleştirmenizi sağlayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!