Avrupa'da sanayi üretimi temmuzda arttı

Güncelleme Tarihi:

Avrupada sanayi üretimi temmuzda arttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 14:37

Sanayi üretimi bu yılın temmuz ayında bir önceki aya göre Euro Bölgesi'nde yüzde 1, Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 0,7 arttı.

Haberin Devamı

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 18 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış temmuz ayı sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1 artış kaydetti. Söz konusu oran 28 üyeli AB'de de yüzde 0,7 olarak gerçekleşti. Haziran ayında sanayi üretimi Euro Bölgesi'nde yüzde 0,3 ve AB'de de yüzde 0,1 azalmıştı.

Yıllık bazda temmuzda sanayi üretimi Euro Bölgesi'nde yüzde 2,2, AB'de de yüzde 2 yükseldi.

Euro Bölgesi'nde ve AB'deki artışa sanayi üretimi artışına, sermaye, dayanıksız tüketim ve ara malı üretimleri olumlu katkı yaparken, dayanıklıtüketim malları ve enerji üretimi gerileme gösterdi.

AB ülkeleri içinde sanayi üretiminde aylık bazda en fazla artış yüzde 11,3'le İrlanda'da gerçekleşirken, en fazla azalış ise yüzde 4,7 ile Danimarka'da belirlendi.

EN FAZLA SANAYİ ÜRETİMİ İRLANDA'DA

Euro Bölgesi'nde sanayi üretiminin yıllık bazdaki artışına en fazla olumlu etkiyi yüzde 4,6 ile sermaye malı üretimi yaptı. Dayanıksız tüketici malları üretimi yüzde 4 ve ara malı üretimi de yüzde 1,6 yükseldi. AB'de dayanıklı tüketici malları üretimi ise yüzde 0,2 gerilerken, enerji üretiminde de yüzde 4,4 azalış görüldü.

AB'de ise sanayi üretiminin yıllık artışında, sermaye malı üretimi, dayanıksız tüketici malları üretimi ve ara malı üretiminin artış göstermesi etkili oldu. Öte yandan yıllık bazda AB üyesi ülkeler içinde sanayi üretiminin en fazla arttığı ülke yüzde 17,6 ile İrlanda olurken, en fazla azalış ise yüzde 6,4 ile Danimarka'da kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!