Hakkari Belediyesi Kale Tepe'yi almak için dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Belediyesi Kale Tepeyi almak için dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 13:21

HAKKARİ Belediyesi, 12 Eylül askeri darbesi sonrası Genelkurmay Başkanlığı’na devredilen, 7 yıl önce de Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şubesi’ne verilen Kale Tepe’ bölgesinin boşaltılması için dava açtı.

Haberin Devamı

Mülkiyeti hazineye, intifa hakkı ise Hakkari Belediyesi’ne ait olan Kale Tepe’nin yeniden alınması için Hakkari Belediyesi çalışmalara başladı. Belediye, askerler tarafından boşaltıldıktan sonra Özel Hareket polislerinin kullandığı Kale Tepe’yi geri almak için bugüne kadar bir çok defa girişimlerde bulundu. Sonuç alamayınca da dava açmaya karar verdi.

Hakkari Belediyesi’nin avukatı Gulabi Seven, Kale Tepe’nin tekrar kendilerine verilmesi için dün Hakkari Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtıklarını söyledi. Kale Tepe’nin halka açılmasını istediklerini belirten avukat Gulabi Seven, şunları söyledi:

"Bakanlığa bağlı askeri birliklerin kullandığı bu bina, tel örgü ve benzeri yapıların kaldırılması için dava açtık. Açtığımız davayla kaledeki yapıların kaldırılmasını, boşlatılması ve halka açılmasını istiyoruz. Çözüm süreci nedeniyle artık bu bölgenin güvenlik sahası olarak kabul edilmeyeceği düşünüyoruz ve buranın Hakkari Belediyesi’nin tasarrufuna verilmesini istiyoruz. 300 yıllık olduğundan bahsedilmektedir. Kale daha önceleri restoran ve yeşil alan olarak kullanılıyordu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!