ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 13:02

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, terör örgütü IŞİD’e karşı mücadele için görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya geldi. Irak ve Ürdün ziyaretlerinde kargo uçağına binen Kerry, Türkiye'ye ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait uçakla geldi. Kerry şu sıralarda Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüyor.

Haberin Devamı

Esenboğa Havalimanı’na saat 12.45 sıralarında ayak basan John Kerry'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. İkili yapacakları toplantı öncesi ortak açıklama yaptılar.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankarada

Kerry, Türkiye'den önce gerçekleştirdiği Irak ve Ürdün ziyaretlerinde kargo uçağıyla seyahat etmişti. Kerry'nin uçağın içinde küçük çaplı bir ofis kurduğu görülmüştü.

Çavuşoğlu ve Kerry'nin düzenlediği ortak basın toplantısından satır başları şöyle:

Çavuşoğlu: Bu Cidde’den sonra üçüncü görüşmemiz olacak. Tabii telefon görüşmeleri de yaptık. Mevkidaşıma bize katıldığı için bir kez daha teşekkür ederim. Ana gündemimiz Irak’taki durum olacak.

Haberin Devamı

Kerry: Ankara’da olduğum için çok mutluyum. Çok önemli partnerleriz. Sadece NATO’da müttefik değiliz aynı zamanda Hem Türkiye’yi hem de ABD’yi ilgilendiren konularda derin bir ortaklığımız var. Libya, Ortadoğu ve şimdi de Irak. En yakın ilişkilerimden birini sayın Davutoğlu ile kurmuştum. Şimdi kendisi başbakan oldular. Kendisiyle çok yakın bir ilişki kurmuştuk. Şimdi ise Sayın Çavuşoğlu ile çok sık görüşüyoruz. Bizler çok fazla seyahat eden insanlarız. Hem sayın dışişleri bakanıyla, hem sayın yeni başbakanla hem de sayın yeni cumhurbaşkanıyla görüşmeler yapacağız.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankarada

Kerry, Çavuşoğlu eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankarada

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankarada

Erdoğan ve Kerry'nin bu görüntüsü, akıllara Galler'deki NATO zirvesinde 4 Eylül günü çekilen bir kareyi akıllara getirdi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankarada

NATO zirvesinde biraraya gelen Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama böyle görüntülenmişti.

ABD’li konuk bakan bugün son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile saat 17.00’de başbakanlık merkez binada bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Kerry'nin temasları yarın da devam edecek.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankarada

Kerry, Ankara'ya böyle indi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!