Savaş pilotuna 'diplomatik' dayağa büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Savaş pilotuna diplomatik dayağa büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 12:37

Savaş pilotu Yarbay Hakan Karakuş Kuveyt Büyükelçilik çalışanlarının saldırısı nedeniyle hastanelik oldu. Pilotu elçilik çalışanlarından çevredeki vatandaşlar kurtardı. Saldırıya uğrayan pilotun aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk’ün damadı olduğu öğrenildi. Tepki çeken olay sonrası Dışişleri Bakanlığı alışılmadık şekilde olaya karışan elçilik çalışanının adını ve görevini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı ise saldırıyı kınayarak pilotu kurtaran vatandaşlara teşekkür etti. CHP'li Umut Oran ise konuyu Meclis'e taşıyarak olaya karışan Kuveytli diplomatların "persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edilerek sınır dışı edilip edilmeyeceğini sordu.

Haberin Devamı

Kuveyt Büyükelçilik çalışanlarının, Türk F-16 pilotu Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’u eşi ve 6 günlük bebeğinin gözleri önünde öldüresiye dövmesi büyük tepki çekti. Acımasız saldırı sonrasında F-16 pilotu kanlar içinde kalarak hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlar olaya müdahale ederek kavgayı ayırırken, Büyükelçilik çalışanlarının tavrının vatandaşlardan büyük tepki çektiği ifade edildi.



ORG. ÖZTÜRK: MAGANDALIK…

Aynı zamanda damadı olan Karakuş’un öldüresiye dövülmesi sonrasında konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, “Bunun adı, diplomatik dokunulmazlık zırhını kullanıp, işi magandalığa çevirmekten başka bir şey değil. Bugün bizim başımıza geldi. Dün başkaları yaşadı, yarın da başka insanların canı yanacak. Allah korumuş. Tabii bir de bizim insanımız sayesinde hayatta Hakan... Halk kurtarmış. Oradaki insanlar müdahale etmese, şu anda belki de çok daha büyük bir acı yaşıyor olacaktık” dedi.

Haberin Devamı

Savaş pilotuna diplomatik dayağa büyük tepki
KUVEYTLİ DİPLOMATLARDAN F-16 PİLOTUNA CADDE ORTASINDA DAYAK


DIŞİŞLERİ DİPLOMATİK MAGANDANIN İSMİNİ VE GÖREVİNİ AÇIKLADI

Dışişleri Bakanlığı da olayla ilgili yaptığı açıklamada alışılmadık bir detaya yer verdi. Dışişleri, olaya karışan ve Türk pilotu yaralayan elçilik çalışanının adını ve görevini açık bir şekilde açıklamada belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada izahat istendiği vurgulanarak, "Kuveyt Büyükelçiliği Ataşesi Emad Almohaid ile Kur.Yb. Hakan Karakuş arasında 10 Eylül 2014 tarihinde Ankara'da trafikle ilgili tartışma sonrasında Yb. Karakuş'un yaralandığı öğrenilmiştir. Yb. Karakuş aranarak geçmiş olsun dileklerimiz iletilmiş ve kendisinden olayla ilgili bilgi alınmıştır. Büyükelçi Ankara dışında olduğundan Kuveyt Büyükelçiliği yetkilileri Bakanlığımıza davet edilerek, kendilerinden izahat talep edilmiştir. Olay tüm yönleriyle emniyet ve adli makamlarımızca araştırılmakta olup sonucuna göre gerekli girişimlerde bulunulacak ve gelişmeler hakkında bilgi sunulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Savaş pilotuna diplomatik dayağa büyük tepki
DIŞİŞLERİ O KUVEYTLİNİN ADINI AÇIKLADI


GENELKURMAY’DAN VATANDAŞA TEŞEKKÜR

Bu arada saldırı Genelkurmay Başkanlığı tarafından da kınandı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada “10 Eylül 2014 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir subayımıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyor, personelimize acil şifalar diliyoruz” denildi.

Savaş pilotuna diplomatik dayağa büyük tepki
TSK: PİLOTUMUZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ


ERDOĞAN’DAN GEÇMİŞ OLSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve beraberindeki kuvvet komutanlarını kabul ettiği toplantıda Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk’e geçmiş olsun dediği öğrenildi.

CHP'Lİ ORAN'DAN SORU

Haberin Devamı

Pilot Yarbay Hakan Karakuş’u darp etmesi CHP tarafından TBMM gündemine taşındı. Umut Oran, Dışişleri ve İçişleri bakanına iki ayrı soru önergesi yönelterek Kuveytli diplomatların "persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edilerek sınır dışı edilip edilmeyeceğini açıklamalarını istedi.

Savaş pilotuna diplomatik dayağa büyük tepki
'PERSONA NON GRATA' İLAN EDİLECEKLER Mİ?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!