Bakan Şimşek: BDDK'nın bazı bankaları gözaltına aldığı iddiaları yalan

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşek: BDDKnın bazı bankaları gözaltına aldığı iddiaları yalan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 11:50

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek BDDK'nın bazı bankaları gözaltına aldığına dair iddialar için " Bu tür spekülatif haberlere rağbet edilmemesi lazım. Bunlar kasıtlı haberlerdir. Cezası çok ağırdır. Gereken yapılacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV canlı yayınında BDDK'nın bazı bankaları gözaltına aldığına dair haberler üzerine "Bunlar kasıtlı, spekülatif haberler. Bankacılık sektörümüz aktif kalitesi açıdan sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en güçlü ve sağlam sektörlerinden biri. Sermaye yeterlilik oranı yasal gereklilik olan yüzde 8'in iki katından fazla. Biz zaten bu sektörü çok yakından denetliyoruz. Bu tür spekülatif haberlere rağbet edilmemesi lazım. Bunlar kasıtlı haberlerdir. Cezası çok ağırdır. Gereken yapılacak." diye konuştu.

ENFLASYON KONUSUNDA TEREDDÜDÜMÜZ YOK

İşte Mehmet Şimşek'in açıklamalarından satır başları:

* Son dönemde enflasyon ciddi bir çıkış yaşadı. Bunu çok önemsiyoruz ve kontrol altına alınması için ne gerekiyorsa yapılması konusunda tereddüdümüz yok.

Haberin Devamı

* Enflasyonu düşük tek haneye indirmek hedefimiz. Bu hedeften uzağız.

* Son tedbirler çekirdek enflasyonun kontrol altına alınmasında yardımcı oldu.

GIDA İÇİN KOMİTE KURULACAK

* Gıda ve kur kaynaklı enflasyon artışı sözkonusu. Burada bahane üretemeyiz, enflasyon beklentilerinin kötüleşmesine izin vermememiz lazım. Enflasyonu kısa vadede yüzde 5-7 aralığına, orta ve uzun vadede yüzde 5'e çekmemiz lazım.

* Gıda alanında mikro reformlar üzerine çalışacak bir komite kurulacak.

"MERKEZ BANKASI'NA ELEŞTİRİLERİ DOĞRU BULMUYORUM"

* Merkez Bankası'na eleştirileri doğru bulmuyourum. Para politikası, faiz ile ilgili ben yorumda bulunmak istemiyorum. Merkez Bankası bağımsızdır. MB'nin itibarının korunması Türkiye için olmazsa olmazdır. Enflasyonu düşük tek haneye indirmemiz lazım. En önemli sorunumuz enflasyondaki yükselmedir, bunun mutlaka kontrol altına alınması lazım.Merkez Bankası'na eleştirileri doğru bulmuyorum. Enflasyon temel bir sorun.

TORBA YASA

* Maliye Bakanlığı olarak vadesi geçmiş tahsil edilmemiş alacaklarımız 67 milyar TL. SGK'nın 85 milyar TL alacağı var.

* Verginin aslını da cezasını da tahsil edeceğiz. Sadece gecikme faizinde enflasyon farkı alacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!