Monster'lar hazır mısınız?

16 Eylül’de pop müziğinin son senelerde en sansasyonel seslerinden olan Lady Gaga İTÜ Stadyumu’nda konser vermeye hazırlanıyor. Seveni kadar sevmeyeni de bol olan Gaga, kim ne derse desin son yılların tartışmasız en iddialı şarkıcılarından. Her yaptığı ile olay olmayı başaran Amerikalı sanatçı şimdi Türkiye’deki Monster’ları için şarkılarını seslendirecek.

Haberin Devamı

Monsterlar hazır mısınız

Doritos’un ana sponsorluğunda Pozitif Live’ın organizasyonu ve Live Nation Global Touring işbirliği ile gerçekleşecek olan konser için son haftalarda sosyal medyada çeşitli viral videolar yayınlanmaya başladı. Özellikle Türkiye’deki fanlarının veya Lady Gaga’nın deyimiyle monster’larının Gaga’nın şarkılarının Türkçe versiyonlarına çektiği videolar muhteşem, bayıldım. Konser günü İTÜ Stadyumu tüm heyecanlı Gaga hayranları tarafından hınca hınç dolacağına da eminim.

Monsterlar hazır mısınız

Konserin Orta Doğu ayağında Dubai’de kültürel farklılıkları göz önüne bulundurarak şovun bazı bölümlerinin çıkartıldığı belirtilirken umarım benzer bir uygulama Türkiye konserinde olmaz.

Haberin Devamı

Lady Gaga Artpop Ball turnesi kapsamında 68 şehirde toplam 78 performans sergileyecek ve İstanbul konseri bu turnenin Avrupa bacağındaki ilk konser olduğu için çok önemli. Toplam 21 tır ile İstanbul’a gelecek olan popun marjinal sanatçısı dev bir kadro ile turnesine devam ediyor. Gaga şovu sırasında 14 gardrobluk kıyafetten elbiseler ile sahneye çıkarken, kimi zaman 30 saniyeden az sürede üstünü değiştirdiği için bir anlamda da rekordan rekora koşuyor.

Monsterlar hazır mısınız

Gaga’nın performansını sergilediği sahne bir nevi küçük kasaba kıvamında bir yapı diyebiliriz.
Ortasında lounge alanı, soyunma kabinleri ve çeşitli bölmelerin yer aldığı, kurulumu ve tasarımı için ise nerdeyse 1 yıldan çok vakit harcanan sahnenin bir sonraki konser noktasına araçlarla taşınması 2 gün sürüyor. Ayrıca sahne şovu sırasında dev bir bahçe ve 15 dev ağaç, 146 metrelik bir hortumla şişiriliyor. Bütün bu akıl almaz detayda şov için, Lady Gaga’nın en bilinen şarkıları için sadece 1 hafta kaldı.

Haberin Devamı

Sabırsızlıkla bu konseri bekliyorum!

SALON İKSV YENİ SEZONDA DOPDOLU

Monsterlar hazır mısınız

Sonbahar’ın gelişi Salon’un yeni sezon konserleriyle iyice yeşillendi.

5. sezonu için kapılarını açan İstanbul’un alternatif konserlerin vazgeçilmez mekanı, 10 Ekim’de konser dönemini başlatıyor. Bu senenin en çok konuşulan gruplarından biri olan, Primavera, Coachella ve Roskilde gibi festivallerde de performansıyla beğenileri toplayan Future Islands Salon’un açılışını yapıyor. Yeni sezonda, Suuns, Marissa Nadler, The Boxer Rebellion, Emilie Simon, Olafur Arnalds’ın elektronik müzik projesi Kiasmos, East India Youth, Tom Adams ve Owen Pallett Salon İKSV’nin sahnesinde olacak.

Haberin Devamı

Caz severler için de geniş bir program hazırlayan Salon İKSV, Red Snapper, Kairos Quartet, Arild Anderson Trio, Submotion Orcestra, Gogo Penguin ve Colin Stetson’ı yeni sezonda sahnesinde ağırlamaya hazırlanıyor.

Monsterlar hazır mısınız

Caz’ın ve alternatif müziğin yanı sıra Salon bu sene de tıpkı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi Türk müzik sahnesinin önemli isimlerine de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Canımız ciğerimiz Ah Kosmos! , Gaye Su Akyol, Dilek Türkan, Birsen Tezer, Gevende, Sapan, Taksim Trio ve İncesaz, Kaan Bulak ve her yeni single çalışmalarıyla beni mest eden The Away Days da Salon İKSV sahnesinde olacak isimler arasında.

Salon’un yeni sezon konserlerinin biletleri 12 Eylül Cuma günü satışa çıkıyor. Önceki konserlerden tecrübeyle sabit, bazı konserlerde talep çok olacağı için biletler kısa sürede tükenebilir benden uyarması elinizi çabuk tutun.

Haberin Devamı

U2’DAN SÜRPRİZ ALBÜM

Efendim biliyorsunuz bu hafta Apple uzun zamandır beklenen Iphone 6 ve Apple Watch ürünlerini tanıttı. Bu lansmanda yeni Apple ürünleri kadar bir de müzikal sürprizi vardı.

Monsterlar hazır mısınız

U2 yeni albümü ‘Songs of Innocence’ Apple’ın bu özel lansman gününde piyasaya sürdü. Son 1-2 senedir nerdeyse moda olan son ana kadar kimsenin bilmediği bir albümü piyasaya çıkartma havasına ayak uyduran U2, üsterlik yeni albümü ‘Songs of Innocence’ı bütün Apple kullanıcılarına ücretsiz indirme olanağı veriyor.

Apple’ın Ceo’su Tim Cook’un ‘şimdiye kadar en geniş çapta yayınlanan albüm’ olarak tanıttığı U2’nun yeni göz bebeği ‘Songs of Innocence’ 500 milyon Itunes kullanıcısının beğenisine sunuldu. Yaklaşık 200 bin kullanıcının ilk günde indirdiği albüm grubun hayatlarındaki ‘ilkler’ e ışık tutuyor. İrlandalı grubun 13. albümü olan masumiyetlerin şarkıarı aynı zamanda Danger Mouse, Paul Epworth, Ryan Tedder, Declan Gaffney, Flood gibi birbirinden önemli prodüktörleri de künyesinde barındırıyor. Albüm 13 Ekim’e kadar sadece Itunes üzerinden dinlenip, indirilebiliyor.

BANKS – GODDESS

Haberin Devamı

Monsterlar hazır mısınız

Bu seneyi tamamladığımızda, 2014 senesine geri dönüp baktığımda Eylül ayını Banks albümü ile hatırlayacağım. Hele biraz yağmurlar başlasın, Sonbahar kendini iyiden iyiye hissettirsin Banks hep fonda olacak. Uzun süredir heyecanla beklediğim bir albümdü Banks – Goddess, nihayet bu hafta yayınlandı. Hala kendisinden bihaberseniz lütfen sizi böyle alalım.

Nam-ı diğer Jillian Banks aslında 10 senedir şarkılar yazan bir sanatçı. İlk şarkılarını oyuncak bir klavye ile yazmaya başladığını anlatan Banks, 15 yaşında o dönem yaşadığı ailesel sıkıntılarını şarkı sözlerine dökerek kendisindeki bu beceriyi fark etmiş. Oyuncak klavyeden profesyonel enstrümana geçtiğinde nota da bilmediği için ilk başlarda zorlandığını itiraf eden Banks, “ kendi kendime çalmayı keşfettiğim için aslında müziğim belki de bu yüzden daha özgün oldu” diye de eklemiş.

Monsterlar hazır mısınız

Şarkılarını yakın çevresine dinlettikçe aldığı tepkilerle kendine güveni artan genç şarkıcı, yakın bir arkadaşının ‘Before I Ever Met You’ şarkısını Souncloud’a yüklemesiyle tüm dünya Banks’i tanımış oldu. Şarkının kazandığı başarı kısa sürede BBC 1 Radio’da da yayınlanmasına olanak sağladı. Bu başarılardan sonrası da çorap söküğü gibi geliyor, Lil Silva bu genç hanımdaki başarıyı görmüş olacak ki, geçtiğimiz sene iki tane EP yayınladılar.

EP’lerin aldığı olumlu eleştirilerle albüm sürecini hızlandıran Banks, Sohn, Justin Parker, Jamie Woon gibi birçok ünlü prodüktörün de yer aldığı ‘Goddess’ albümünü 9 Eylül itibariyle piyasaya sürdü.

Üniversitede psikoloji okuyan Banks, şarkı sözlerinin bu kadar beğenilmesini insan doğasını çok sevmesine bağlıyor. İnsan ile ilgili her şeyi olduğu gibi kabul edip, insan beyninin çocukluktan, ergenliği ve yetişkinliğe giden yolda kazandığı deneyimi bilimsel olarak takip etmenin ona müzik üretirken çok katkı sağladığını belirtmiş.

Monsterlar hazır mısınız

2013 senesinde The Weeknd ile turneye çıkan Banks bu senenin en büyük çıkışını yapan sanatçılardan biri olacağına müzik basını nerdeyse şimdiden kesin gözüyle bakıyor. Fiona Apple, Lauryn Hill gibi şarkıcıları kendisine örnek aldığını belirten Kaliforniyalı şarkıcı, ses tonunun buğulu halinden ötürü genç yaşlarda çok dalga konusunu olduğunu itiraf ederken, şimdilerde sesini ve şarkılarını beğenen insanların olmasına çok seviniyor olsa gerek. Bu albümde olmasa da ilerdeki yapacağı albümlerde Missy Elliott, James Blake, Drake, ve Kendrick Lamar gibi sanatçılarla düet yapmak Banks’in şimdilerde hayalini süslese de, ben bu durumun çok hayal olarak kalmayacağını düşünenlerdenim.

Monsterlar hazır mısınız

Goddess
’e gelecek olursak, albümün standart versiyonu 14 şarkı içerirken, deluxe formatında ise 4 yeni şarkı ile toplamda 18 şarkı bulunuyor. Banks’in ‘London’ ve ‘Fall Over’ EP’lerinde tanıyıp sevdiğimiz hali albümde de baştan sonra aynen devam ediyor. Vokal ağırlıklı, şarkı sözleri bakımından da zengin elektronik alt yapılı albüm Sohn’un prodüktörlüğünde ‘Alibi’ şarkısıyla başlıyor. ‘Waiting Game’ ile Sohn’un etkisini daha net fark ederken, ‘Brain’ i dinlediğiniz de bu kızın neden bu kadar başarılı bir sound’a sahip olduğunu anlıyorsunuz. Kısacası ticari bir ağızla özetlemek istersem, ‘Goddess’te boş şarkı yok.

Monsterlar hazır mısınız

Albümün pazarlamasına çok kafa yormadığını belirten genç şarkıcı, yaptığı için samimiyetinin son 1,5 yılda fark edildiğini belirtmiş. ‘Instagram hesabımı şu an kendim yönetiyorum, ne koysam bunu eklesem sorun olur mu diye de hiç düşünmüyorum, insanlar yaptığınız işin samimiyetini anlarsa bence bütün pazarlamalar doğru yola çıkıyor’ diye belirten Banks’ı bir de albüm plantinum kazanırsa dinlemek isterim.

Goddess’i dolunayda baştan sona dinleseniz, albüm bittiğinde ruh ikizinizi karşınızda görecek kadar hayallere dalabilirsiniz.

YILDIZLAR:

Alibi

Waiting Game

This is What It Feels Like

Beggin For Thread

Change

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Brain

Goddess ( albümün incisidir)

Drowning (albümün bir diğer incisi)

KARIŞIK KASET

Eylül ayının ilk Karışık Kaset listesi yine birbirinden özel şarkılar içeriyor. Yeni albümlerin cirit atacağı en verimli Sonbahar dönemine girdiğimiz bu günler resmen Karışık Kaset yapmak için en uygun mevsim.

Eylül ayının ilk listesi Karışık Kaset by Eylül 2014 Spotify’da da sizler için hazırlandı. Güncellenen ve eklenen şarkılar için listeyi takip etmenizi tavsiye ederim.

Keyifli dinlemeler…

1)Vaults – Lifespan

2)Cathedrals – Harlem

3)Calvin Harris feat. John Newman – Blame

4)Wiz Khalifa – Promises

5)Aphex Twin – minipops 67 [120.2][source field mix]

6)Walk the Moon – Shut Up and Dance

7)Bastille – bad_news

8)Interpol – Everything Is Wrong

9)Ben Howard – I forget Where We Were

10)Jamie T – Don’t You Find

11)Duologue –Never Get Lost

12)Maroon 5 – Feelings

13)Iamamiwhoami – Blue Blue

14)Sam Smith – Restart

15)John Newman –Losing Sleep

16)La Roux – Kiss and Not Tell

17)Lady Gaga – Gypsy

18)Echosmith – Cool Kids

19)Banks – This is What It Feels Like

20)The Dunwells –Show Me Emotion

21)Cathedrals – Want My Love

22)Bastille – Oblivion

23)Robin Schulz – Prayer in C

Yazarın Tüm Yazıları