Kılıçdaroğlu: Umreye de gittim

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Umreye de gittim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 10:42

CHP lideri Kılıçdaroğlu, genel başkan seçildiği kurultayda dikkat çeken ''Rakı masasında ülkeyi kurtaranlardan bu partiyi temizleyeceğim' sözü için ''Aklımda yoktu o anda çıktı'' dedi. Umreye gittiğini de açıklayan Kılıçdaroğlu, ''Gösteriş için ibadet olmaz'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun önemli açıklamalarından bazıları şöyle:

MASADA İLK KEZ ÜNİVERSİTE ÇAĞINDA YEMEK YEDİM

Ortalama bir memur çocuğuyum ben. Annem ve ablalarım okuma yazma bilmez. Yedi kardeşiz tek üniversiteye giden benim. Masada ilk kez üniversite çağında yemek yedim. Dolayısıyla Anadolu çocuğuyum, benim halkı anlama durumum yok, ben halkım zaten. O yüzden açık aranıyor, bazen Alevi kimliğimle vurulmaya çalışılıyor, oysa hiçbir önemi yok. Ben bu toprakların çocuğuyum.

KAVGA ÇIKAR MI DİYE ENDİŞELENDİM

Kurultayda Muharrem İnce ile yan yana oturmayı da ben istedim. Bitince, önceden planlamadım ama “Çağırsam kürsüye gelir misiniz’’ diye sordum, o da “Evet’’ dedi, geldi. Bunlar güzel görüntüler. En büyük endişem provokasyon olur mu, kavga çıkar mı diyeydi. Olmadı.

Haberin Devamı

İNCE'NİN BU KADAR OY ALMASINI BEKLİYORDUM

Muharrem İnce'nin bu kadar oy almasını ben şahsen bekliyordum.

KABİNDE İMZASINDAN CAYANLAR BENİ RAHATSIZ ETTİ

Beni rahatsız eden, bana destek vereceklerini söyleyip imza atanların kabinde imzasından caymış olmaları. İkiyüzlü bir siyaseti ben partililerime yakıştıramıyorum.

ŞAŞIRDIM

Şaşırdım. Beklemiyordum. İkiyüzlü siyaset bırakmamız gereken bir siyasettir.

SOSYAL DEMOKRATIM

Sosyal demokratım derim. İnsanı siyasetin merkezine alan ve onun sorunlarını çözmeye adamış bir siyaset anlayışından yanayım. Üstelik bu Müslümanlık’la yüzde yüz örtüşen bir siyaset anlayışıdır. Peygamberimiz ne diyor? ‘’Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’’ Bitti. Bizim felsefemiz. Sosyal demokrasiyi bundan daha iyi tanımlayacak ikinci bir cümle yoktur.

RAKI CÜMLESİ AKLIMDA YOKTU

Aklımda yoktu, o anda çıktı. Konuşurken. Ama sanki bütün rakı içenlere karşıymışız gibi bir eleştiri de geldi, yok öyle bir şey. İsteğim şu, arzum da şu; ben kimsenin özel hayatına ne kendim ne de parti olarak müdahale etmem. Özel hayat kutsaldır, saygılıyım, ama CHP kimliği taşıyanlar çalışmalı, enerjilerini halk arasında, halka görüşlerini, projelerini anlatarak geçirmeliler. İsteğim bu.

ÖZEL HAYATIM

Haberin Devamı

(Siz rakı mevzuunu açınca, rakı içerken fotoğraflarınız yayıldı ortaya sorusuna) O benim özel hayatım, niye müdahale ediliyor ki...

UMREYE GİTTİM

Gösteriş için ibadet olmaz. Ben umreye de gittim ama çıkıp söylemedim, ayıp bir şey bu.

'TIPIŞ TIPIŞ SANDIĞA GİDECEKLER' SÖZÜ

Gaf değildi. Koşullarımızdan, baskılardan söz edeceksiniz, demokrasinin gittiğinden söz edeceksiniz, sonra “Ben İhsanoğlu’nu beğenmiyorum’’ diyeceksiniz. Bu doğru değil. Demokrasiden yana tercih yapacaksanız Ekmeleddin Bey’i seçecektiniz.

İNSANIM BEN

İnsanım ben, duygularımı dile getirmek zorundayım. Günün 24 saati çalışıyorsam seçmenin de “Bu adam çalışıyor’’ demesi lazım. Yazın sıcağında Anadolu’yu karış karış geziyorsam, kişisel kariyer için gezmediğimi bilmesi lazım. Ben bu ülkenin aydınlığı, çocukları için mücadele ediyorum. Sen de bir zahmet gelip oyunu kullan ve ahkâm kesmeyi bırak, bunun için söyledim. Tatilllerini bırakıp gelenlere şükran borçluyum orası ayrı. Bu sözümden onlar alınganlık göstermesin lütfen.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!