Sütlüce’ye tünel Etiler'e butik metro

Güncelleme Tarihi:

Sütlüce’ye tünel Etilere butik metro
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 01:01

ULAŞTIRMA Bakanı Lütfi Elvan, dün Boğaziçi Üniversitesi İstasyonu’nda düzenlenen Levent-Hisarüstü Metrosu Son Ray Kaynağı Töreni’ne katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Elvan, “gökkuşağı” renklerinde yapılan tünelden yürüdü. Farklı konseptte yapılan 4.2 km uzunluğundaki 4 istasyondan oluşan metronun aralık sonunda hizmete gireceğini söyleyen Elvan, “Kasımda test sürüşlerine başlıyoruz. Hisarüstü’nden Taksim’e gitmek isteyen bir öğrenci, 16 dakikada ulaşacak. Yenikapı’ya gitmek istiyorsa 23 dakikada ulaşacak” dedi. Özellikle Levent-Etiler-Hisarüstü hattındaki trafiği rahatlatması bekleniyor.
İstanbul’da trafiğin yoğun olduğu Beyoğlu, Kağıthane ve Beşiktaş bölgesinde faaliyette olan Kağıthane ve Dolmabahçe tünellerinin yanına üçüncü tünel geliyor. Yapımı devam eden Kasımpaşa-Sütlüce tünelinde inceleme yapan Bakan Elvan, “Unkapanı, Eminönü, Taksim’den çevre yoluna ulaşmak isteyen vatandaşlarımız bu tünel sayesinde rahatlayacak” dedi. Tünel mart ayında hizmete girecek. Haliç-Port projesinin detaylarını da açıklayan Bakan Lütfi Elvan, Haliç Tersanesi’nin içinde bulunduğu bölgede yat limanı oluşturulacağını ve iki tane 5 yıldızlı otel inşa edileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!