Meclis’e daha fazla kadın şart

Güncelleme Tarihi:

Meclis’e daha fazla kadın şart
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 01:01

SABANCI Holding Yönetim Kurulu ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı 2015 yılındaki genel seçimlerinde kadın aday sayısının artması gerektiğini dile getirerek “Meclis’e daha fazla kadının girmesini teşvik etmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Sabancı 550 milletvekilinin sadece 79’unun kadın olmasının yeterli olmadığına dikkat çekti. Sabancı Vakfı'nın 2 milyon dolar destek verdiği ve 11 ilde yürütülen 'Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı'nın (BMOP) değerlendirme toplantısı Eskişehir'de yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da katıldığı toplantıda Sabancı, kadın haklarının ülkemizde geliştirilmesini, toplumsal cinsiyet duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini belirterek "Hibe programı ve Mor Sertifika'nın yanı sıra programımıza Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme bileşenini ekledik. Bu, kamu bütçe, plan ve programlarının, toplumsal cinsiyet eşitliği duyarlılığıyla oluşturulması anlamına geliyor" dedi.

İŞGÜCÜNE KATILIMI

Sabancı yeni dönem Türkiye'sinin eğitimli kadının işgücüne katılımını gerektiğini söyleyerek, "Eğitimli kadının işgücüne katılımıyla ancak Türkiye yeni bir dönemi, yeni bir kalkınma hamlesini yapabilir. Dolayısıyla hep beraber daha eğitimli kadınlar için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Ortak Program kapsamında hibe desteği verdikleri projelerin çok başarılı sonuçlar elde ettiğini anlatan Sabancı, Hibe Programı kapsamında destek verdikleri Kahramanmaraş'taki 'Öznesi Erkek' projesine de değindi.
Kadınların hakları konusunda bilinçlendirilmesi kadar, erkeklerin de bu konudaki sorumluluklarının bilincinde olması lazım" diyen Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Diyanet İşleri Başkanlığı yeni Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'na bağlandı. Biz bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kahramanmaraş'taki proje örneğimize destek olacaklarını, teşvik edeceklerini biliyoruz. Türkiye çapında ümit veren bir proje bu ve biz de destek vermeye hazırız. Bu konuda da çalışmalarımıza devam edeceğiz."
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarına, bakanlıklardan özel sektöre herkese sorumluluk düştüğünü belirten Sabancı, "Bu duyarlılığı toplumun her kesimine yayacağız. Kadınların eşit olduğu bir toplumu adım adım yaratacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!