"Bütün dizelleri hurdaya çıkartalım"

Güncelleme Tarihi:

Bütün dizelleri hurdaya çıkartalım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 00:59

LONDRA Belediye Başkanı Boris Johnson, çevre kirliliğini engellemek için İngiltere’deki bütün dizel otomobillerin hurdaya çıkartılmasını ve sahiplerine de 2 bin sterlin ödenmesini önerdi.

Haberin Devamı

Londra’daki çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için hazırladığı projeleri Meclis’in Çevre Denetim Komitesi’ne sunan Johnson, “Tüm dizel otomobilleri hurdaya çıkartırsak otomotiv pazarında çevre dostu araçların baskın hale geleceğine inanıyoruz. Biz bu süreçte, dizel otomobil sahiplerine de 1000-2000 sterlin ödeme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Geçmişte çevre politikalarında çok büyük bir hata yapıldığının ve milyonlarca kişiye dizel motorların klasik motorlara kıyasla daha çevre dostu olduğunun söylendiğinin unutulmaması gerekiyor. Şimdi onlara çevreyi kirlettiklerini söylediğimizde kendilerini aldatılmış hissediyorlar” dedi.

Dizel motorlu otomobiller çevreye PM2.5 ve PM10 adı verilen toz parçacıkları saçıyor ve yarattıkları bu kirliliğin İngiltere’de her yıl binlerce kişinin ölümüne neden olduğuna inanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!