Onu bile çaldılar...

Güncelleme Tarihi:

Onu bile çaldılar...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 01:01

MARMARİS'in eski beldesi Turunç'un Belediye Başkanı CHP'li Ali Fuat Fidan, 7 yıl önce orman yangınlarıyla mücadele için seçenek uyguladı. Marmaris ile Bayır Köyü yol ayrımından itibaren Turunç'a kadar 4.5 kilometrelik yol boyunca, orman yangınına ilk müdahale amacıyla su dolu bidonlar yerleştirildi. Çeşitli nedenlerle çıkan çok sayıda yangın, bidonlardaki suyla başlamadan söndürüldü.

Haberin Devamı


Turunç mahalleye dönüştürülünce, Marmaris Belediyesi devreye girdi. Halkın ve belediyenin katkılarıyla her iki yanı kızılçam çevrili 12 kilometrelik İçmeler-Turunç yoluna 400'e yakın su dolu bidon belirli aralıklarla yerleştirildi, ancak yarıdan fazlası çalındı.


Ne diyeceğimi şaşırdım
Yolun hayli dik ve virajlı olması nedeniyle orman yangınına ilk müdahale amacı taşıyan bidonların son bir ayda iyice azaldığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan şunları söyledi: "Dursun ve Süleyman Bayri kardeşler 150'ye yakın bidon temin etti. Belediye olarak aldıklarımız ve vatandaşlarımızın biriktirdikleri bidonları sezon başında yol kenarlarına yerleştirdik. Ne yazık ki yarıdan fazlası çalındı. Üç kuruşluk bidonları çalanlara ne söyleyeceğimi şaşırdım. Pes yani."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!