Savcı Öz hakkında HSYK'ya şikayet

Güncelleme Tarihi:

Savcı Öz hakkında HSYKya şikayet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 17:39

Terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla yargılandıkları davada 21 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan 3 sanık, savcı Zekeriya Öz'ü, yürüttüğü soruşturmada 2 kişiyi hem müşteki hem de gizli tanık yaptığı gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etti.

Haberin Devamı

Sadık Çelik, Mehmet Akdemir ve Yeliz Türkmen'in avukatları tarafından HSYK'ya verilen dilekçede, müvekkillerinin ceza aldığı dosyanın, gizli tanığın ilk olarak savcılık makamınca kullanıldığı dosyalardan biri olduğu belirtildi.

Savcı Öz'ün soruşturmasını yürüttüğü dosya kapsamında İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde 27 kişinin bilgisine başvurulduğu ve iki müştekinin beyanının alındığı ifade edilen dilekçede, Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'nde ise 15 kişinin bilgisine başvurulduğu, cumhuriyet savcısınca 2'si müşteki 7'si tanık 9 kişinin beyanının alındığı kaydedildi.

Dilekçede, terörle mücadele kolluğunda alınan beyanların bir delil niteliği bulunmadığı, bu beyanların maddi ve hukuki hiçbir delille desteklenmediği gibi çelişkili olduğu savunularak, ismi tespit edilen şahısların beyanlarının tanık sıfatıyla değil de bilgi edinme şeklinde alındığı anlatıldı.

Soruşturma makamları tarafından suç işlenerek 2 kişinin ifadesinin hem müşteki hem de gizli tanık olarak alındığı öne sürülen dilekçede, bu ifadelerin delil olarak kullanıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Dilekçede, Öz hakkında soruşturma başlatılarak, gereğinin yapılması istendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!