TUS, DUS giriş belgeleri internette

Güncelleme Tarihi:

TUS, DUS giriş belgeleri internette
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 17:23

ÖSYM, 14 Eylül’de yapılacak Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2014-TUS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2014-STS Diş Hekimliği) ile Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2014-STS Tıp Doktorluğu) sonbahar dönemi sınava giriş belgelerini yayınladı. Buna göre adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınavlara girecekleri bina ve salon bilgilerine ulaşabilecek.

Haberin Devamı

Adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.Ssınava giriş belgeleri TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden alabilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belgelerin üzerinde adayların fotoğrafı bulunması gerekiyor. Yanında giriş belgesi olmayanlar, sınava alınmayacak. Sınava giriş belgelerinin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. olmaması gerekiyor.
Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini yapan er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacak. Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların da sınav kurallarına uygun kimliklerini yanında bulundurması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!