İBB Meclisi’nde Berkin Elvan polemiği

Güncelleme Tarihi:

İBB Meclisi’nde Berkin Elvan polemiği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 17:01

CHP, Mezarlıklar Müdürü’nü Meclis’e şikayet etti. Berkin’in mezar yanının, annesine verilmesi için Meclis’ten yetki istedi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü oturumuna Berkin Elvan polemiği damgasını vurdu. Meclis’te gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, meclis üyelerine İstanbul Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı’yı şikayet etti. Gülsever, İBB Meclis’inden Gezi olaylarında başından yaralanıp hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarının yanındaki boş yerin, Elvan’ın ailesine verilmesi için yetki istedi.

Konuşmasına “Darbe” iddiasıyla yargılanan Çarşı Grubu’na verilen cezayı gündeme getirip, “Çarşı her şeye karşı olarak biliniyor. CHP olarak Çarşı’nın uğradığı bu haksızlığın karşısında ve Çarşı’nın yanındayız” sözleriyle başlayan Gülsever, sözü Gezi eylemlerine getirip , “Bu eylemler sırasında henüz oyun çağındayken, 15-16 yaşında, bir kurşunla komaya girdi. 269 gün komada kaldı ve sonra hayatını kaybetti. Adı berkin Elvan” dedi. Gülsever, CHP sıralarının alkışlarla destek verdiği sözlerine şöyle devam etti:

DEVLETİN BERKİN’E ÖZÜR BORCU VAR

“Asla siyasetin malzemesi yapmak istemediğimiz ve gündeme getirmekten hicap duyduğum bir konuyu sizlere aktarmak istiyorum. Belkin Elvan’ın babası, yanındaki boş mezar yerini almak isteyince bana kadar ulaştılar. Bunu bir insanlık görevi atlettim ve Mezarlıklar Müdürü ile bizzat görüştüm. Bu konunun, kamuoyunun gündeminde tartışılmasını arzu etmediğimi, ilişkilerle çözülmesini arz ettim. Beni dikkatle dinleyip, yardımcı olacaklarını söylediler. ‘Bir hafta sonra ilgili aileyi getirirseniz yardımcı oluruz’ dediler. Aileyi aldım götürdüm. Kendileri yoktu, konuyu yardımcısı Temel Bey’e havale ettiğini, yardımcı olacaklarını söylediler. 15 gün sonra bir kez daha kendilerini ziyaret ettim. Meclis gündemine gelmeden konuyu çözmesini arz ettim. 1 ay süresince bir cevap alamadım. Grup sekreterimiz aracılığıyla arattım. 12.30 civarında bana döneceklerini ifade ettiler. Perşembe gününe kadar dönen olmadı. Böyle bir acı karşısında hepimizin hassasiyetleri, vicdani muhasebelerimiz var. Berkin’in anne ve babasına, onu sevenlerine devletin bir özür borcu var. Bu Meclis’ten istihram ediyorum. Bu Meclis ivedilikle bir karar almalıdır. Annesini sağlığında, öldüğünde yavrusunun yanında yatması için bu mezar yerini istiyor. Mezarlıklar Müdürlüğü’nce, bu yerin Berkin Elvan’ın ailesine verilmesine oy birliğiyle karar verelim.”

AK PARTİ: EĞER BİR ÖZÜR DİLENMESİ GEREKİYORSA

Gülsever’in bu sözleri özerine söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Lütfü Arı, Gezi olaylarının hadiseler geliştikçe amacının dışına çıktığını ve birilerinin bunu manuple etmeye çalıştığını öne sürerek, “Eğer bir özür dilenmesi gerekiyorsa, kamu adına, yanlış yapanlar özür dilemeli. Ama o masum duyguları suiistimal ederek, kendi amaçlarına yönlendirerek, kamu mallarına zarar veren, bunu direniş haline getirenlerin de hem İstanbul’a hem millete özür borcu var. Kimlerin hangi düşüncelerle ne yaptığı ileride daha da açığa çıkacaktır” diye konuştu.
İBB Basın Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı’nın ise CHP’li Gülsever’in iddiaları üzerine, Berkin Elvan’ın mezarının yanının gömü için uygun olmadığı ve Elvan ailesi için Feriköy Mezarlığı’nda boş yer aradığını ve kendilerine yardımcı olacaklarını söylediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!