Sokaktan kampa dilenci operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Sokaktan kampa dilenci operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 01:01

Ankara Hürriyet’in kentin merkezinde sayıları her geçen gün artan Suriyeli dilencileri ve özellikle de zorla dilendirilen çocukları gündeme getirmesinin ardından zabıta düğmeye bastı. Aralarında çocukların da bulunduğu 55 Suriyeli dilenci otobüse bindirilerek, Urfa’daki kampa gönderildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kent merkezinde sayıları her geçen gün artan Suriyeli dilencilere yönelik operasyon yaptı. Zabıta ekipleri; Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle bölgelerini denetleyerek, Suriyeli dilencileri topladı. Toplanan 55 Suriyeli dilenci, Büyükşehir Belediyesi Dilenci Barınma Evi’nde bir süre bekletildikten sonra Emniyet yetkilileri tarafından gerekli kontrolleri yapılarak hazırlanan bir otobüsle Urfa Viranşehir’de bulunan kampa gönderildi.

Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Başkentte Suriyeli dilencilerle ilgili şikayetlerin arttığını, şehrin huzur ve güvenliği için kaldırımları işgal eden çoğunluğu Suriyeli dilencilere yönelik gece gündüz denetimlerin yapıldığını söyledi. Denetimlerin artarak devam edeceğini belirten yetkililer, ilçe zabıta müdürlükleri ile koordineli çalışarak, Başkent genelinde dilencilere yönelik uygulamaların yapılacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!