Avukatı boğmaya çalıştılar iddiası

Güncelleme Tarihi:

Avukatı boğmaya çalıştılar iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 16:06

Hasan Ferit Gedik’in (21) Gülsuyu’nda uyuşturucu çetesi tarafından öldürülmesiyle ilgili davada polisler tarafından darp edildiklerini öne süren 4 avukat eşkal vererek savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Haberin Devamı

Olaylı geçen duruşma sonrası gerçekleştiği öne sürülen darpla ilgili sağlık raporları ve tutanaklar savcılığa sunuldu. Olay sonrası tutulan tutanakta İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi temsilcisi avukat Ömer Kavili ile 3 müdahil avukatı polislerin eşkallerini verdi. Olayın, bir polis şefinin avukatı itmesiyle başladığı, Çevik Kuvvet ve sivil polislerin avukatları darp edip yere düşürdükleri, boğmaya çalıştıkları ve yaraladıkları bilgileri var.

Olay Anadolu Adliyesi’nde 4 Eylül 2014 tarihinde meydana geldi. Hasan Ferit Gedik davasına katılmak isteyen avukatlar duruşma salonuna çıkmak isterken polis tarafından durduruldu, vekaletname ibraz etmeleri istendi, buna rağmen mahkeme başkanının talimatı olduğu iddiasıyla salona alınmayan avukatlar İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’ni aradı. Merkez temsilcisi Ömer Kavili geldi ve mahkeme başkanıyla görüştü, böyle bir talimatının olmadığını belirtti, avukatlara engel kalktı. Tutuklu sanıklar müdahil avukatlarına saldırmak isteyip küfür edince ortalık karıştı ve duruşma ertelendi. Duruşma çıkışı polislerin avukatları darp ettiği öne sürülen olay, avukatlar tarafından tutanağa şöyle geçirildi:

Haberin Devamı

AVUKATI YERE DÜŞÜRÜP BOĞMAYA ÇALIŞTILAR İDDİASI

“Yine duruşma salonu dışına çıkarılan biz müdahil avukatlar adına Özgür Yılmaz, daha önce mahkeme başkanının talimatı olduğu yalanıyla vekaletname ibrazı isteyen emniyet amiri Mehmet Suat Ekinci’ye başkanın böyle bir talimatı olmadığını, benzer ve keyfi müdahalelere izin vermeyeceğimizi ifade ederken, elimizde görüntüleri de olan uzun boylu, beyaz saçlı, çekik gözlü, gözlüklü emniyet amiri, meslektaşımız Özgür Yılmaz’ı iki eliyle iterek göğsüne vurmuştur. Bunu talimat olarak kabul eden bütün çevik kuvvet polisleri de bizlerin üzerine yüklenip dövmeye başlamıştır. Av. Ömer Kavili’yi bir polis memuru arkadan vurarak, sarılarak yere düşürmüş, yaralanmasına sebep olmuştur. Yine bir başka beyaz gömlekli, kilolu, kel bir sivil polis, meslektaşımız Süleyman Gökten’in boğazını sıkarak koridordaki banka yatırıp boğmaya çalışmış, aynı esnada çevik kuvvet polisleri müdahil Nuray Gedik’i sıkıştırarak darp etmiştir. Bu saldırı birkaç kez tekrarlandı, sürekli ‘şerefsizler, namussuzlar, ahlaksızlar, lan’ gibi hakaret ve küfürler edilmiştir.”
Saldırıya uğrayıp yaralandıklarını öne süren avukatlar Özgür Yılmaz, Süleyman Gökten, Ömer Kavili ve Evrim Deniz Karatana aynı gün adli tabiplikten rapor alarak savcılığa eşkallerini verdikleri polisleri şikayet ettiler. Suç duyurusunda, “Polislerin saldırgan tutumu sonucu birçok meslektaşımız çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Görevimizi yapmamızı engelleyerek görevi yaptırmamak için direnme suçunu işlemeyen ve bizi darp ederek işkence suçunu işleyen şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılması…” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!