Rektörlük yarışı hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Rektörlük yarışı hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 15:34

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde (CBÜ) Ekim ayı içerisinde yapılması beklenen rektörlük seçiminde aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Nurettin Lüleci, "Ben de varım" dedi. Toplam 6 adayın bulunduğu rektörlük yarışında Lüleci, kendisine destek veren akademik üyelere baskı yapıldığını iddia etti.

Haberin Devamı

İstanbul EMESEY Hospital Hastenesi’nde Anesteziloji Reanimasyon ve Algoloji Uzmanı olan Prof. Dr. Nurettin Lüleci, Ekim ayı içerisinde yapılacak CBÜ rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Lüleci, Saruhan Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla rektörlük yarışında "Ben de varım" dedi. Prof. Dr. Lüleci, basın açıklamasına CBÜ’deki birçok akademisyenin katılmak istediğini, ancak baskılar yüzünden yanında yer alamadıklarını ileri sürdü. Rektörlük görevinde yenilikçi düşüncelerini üniversiteye hakim kılmak istediğini söyleyen Prof. Dr. Lüleci, üniversitenin, Ekim ayında yapılacak seçimle sadece yeni rektörünü belirlemeyeceğini, aynı zamanda geleceğini de şekillendireceğini dile getirdi.

Rektör adayı Prof. Dr. Lüleci, CBÜ’nin 21’inci yüzyıla layık, uluslararası üniversiteler arasında yer alması gerektiğinin altını çizerek, "Üniversitemizin, 21’inci yüzyılda layık olduğu ve fazlasıyla hak ettiği ulusal ve uluslararası düzeydeki üniversiteler arasındaki yerini artırması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle ilk olarak CBÜ’de olmak üzere ve diğer çok sayıda ulusal ve uluslararası kuruluşlarda edindiğim idari tecrübelerin verdiği güven ve sorumluluk anlayışı ile rektör adayı olmaya karar verdim. Adalet, liyakat, katılımcılık, dürüstlük ve şefaflık yönetim anlayışımızın prensiplerini oluşturacak. CBÜ bugün geldiği noktanın çok ilerisinde olmalıdır. Manisa’nın çok önemli değerli arasında yer alan başta OSB olmak üzere şehrin sanayisi, tarımsal ekonomi, yer altı ve yer üstü enerji, sporu, tarihi ve kültürüyle hep birlikte üniversitesi ile bir bütün halinde olmalıdır. CBÜ il merkezi ve ilçelerdeki fakülte ve meslek yüksek okullarıyla bir bütün olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Rektör adayı Prof. Dr. Lüleci, CBÜ’nün kurucularından olduğunu hatırlatarak doçentlik unvanı aldıktan sonra önünün kesildiğini iddia ederek, "CBÜ’de profesör olmak isterken önüm kesildi. Bu nedenle ben de İstanbul’a gitmek zorunda kaldım. Şimdi kurucusu olduğum üniversiteye rektör olmak için bir yola çıktım. Kimseyle kavga etmek gibi bir niyetimiz yok. Hoşgörü içerisinde bu yarışı sürdüreceğiz. Hem akademik personelimizle, hem de öğrencilerimizle üniversitemiz için başarılı işlere imza atacağız" dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Nurettin Lüleci kimdir?

İzmit doğumlu Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu olan Prof. Dr. Nurettin Lüleci, 1999’da doçent oldu. Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlık eğitimini K.T.Ü. Tıp Fak.’de tamamlayah Prof. Dr. Lüleci, CBÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nı kurdu. Prof.Dr. olarak Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı ve Algoloji Bilim Dalı Başkanlığını sürdürdü.

Ağrı Bilimi (Algoloji) eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı’nda, nükleoplasti eğitimini İtalya’da, nükleotomi eğitimi ve doktor eğiticiliği Amerikan Clarus medical tarfından sertifikalandırıldı. Uluslararası Ozon Derneği üyesi olan Prof. Dr. Nurettin Lüleci, halen Türkiye’de kurulu Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanlığı görevine devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!