Yaklaşık 300 bin kız öğrenci okullu oldu

Güncelleme Tarihi:

Yaklaşık 300 bin kız öğrenci okullu oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 15:17

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Kadınlara layık oldukları konumu birlikte hazırlamaya çalışırken, insana dair, topluma dair tutumlarımızı, anlayışlarımızı vicdani bir yaklaşımla gözden geçirmek durumundayız. Kadınların toplumsal hayattaki yerinde iyileşme var ama yeterli değil. Haydi Kızlar Okula kampanyası ile 300 bine yakın kız öğrenci eğitime kazandırıldı" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Avcı, Sabancı Vakfı ile Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Eskişehir Anemon Otel'de gerçekleştirilen "Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı" toplantısında yaptığı konuşmada, Sabancı Vakfı kurucusu merhum Sakıp Sabancı'nın "Anamın yamadığı çorapları giyerek büyüdük" sözünü hatırlattı. "Bu söz aslında annelerimize, kadınlarımıza, kızlarımıza neler borçlu olduğumuzu çok veci bir şekilde anlatıyor" diyen Avcı, şöyle konuştu:
"Değerlerimizin ve aşırı bireysel istilası karşısında zayıflamasının sonucu olarak sadece kadınlarımızı değil, hepimizi tehdit eder bir durumda olduğunu görüyoruz. Kadınlara layık oldukları konumu birlikte hazırlamaya çalışırken, insana dair, topluma dair tutumlarımızı, anlayışlarımızı vicdani bir yaklaşımla gözden geçirmek durumundayız. Milli Eğitim Bakanlığı olarak özellikle kız çocuklarımızın okullaşmasını, okullarımızda kadın çalışanlarımızın sayılarında sağladığımız artışlara, zihinlerdeki ayrımcılığı silmek üzere ders programlarında yaptığımız değişikliklere rağmen mevcutla geldiğimiz noktayla yetinmek niyetinde olmadığımızı, bu konudaki gayretlerimizin artarak süreceğini ifade etmek istiyorum. Evet, kadınların toplumsal hayattaki yerleri konusunda son 10 yılda nispi bir iyileşme gözle görülür bir şekilde var ama yeterli değil. Bunun ivme kazanabilmesi için, artarak sürebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı olarak bize düşen sorumlulukların farkındayız. Cumharbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasıyla eğitime kazandırdığı 300 bine yakın kız öğrenci için teşekkür ederiz. Özellikle eğitimli gençlerin genç kadınların, kızların, milli eğitim camiasında birtakım ana kronik yasaklar nedeniyle görev almalarının önündeki engelleri kaldırarak, onları da eğitim ordumuza dahil edebilmiş olmaktan ötürü gerçekten çok mutluluk duyuyoruz. Aldığımız mesafe gerçekten küçümsenmeyecek bir mesafe ama bu almamız gereken mesafe konusunda kararlılığımızı tabi ki azaltmıyor. Yine bugünlerde uygulamaya koyduğumuz özellikle 'okul yöneticiliklerinde kadın müdür yardımcısı normlarında kadın öğretmenlerimize dönük pozitif ayrımcılık iyi bir örnek oluşturacak' diye umut ediyoruz. Kadınlarımıza, kızlarımıza yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapmaya, üniversitelerimizin, ilgili kuruluşların, ayrımcılıkla mücadele eden inisiyatiflerin tekliflerine açık olmaya bakanlık olarak devam edeceğiz. Liselerimizde gerçekleştirdiğimiz 'mor sertifika' programı lise öğretmenlerimize yönelik olarak bu kararımızın bir neticesidir ve elde ettiğimiz sonuçlar bizim içinde çok anlamlı göstergeler oluşturuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!