Dünyadaki en yetenekli yelkenciler Yenikapı'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyadaki en yetenekli yelkenciler Yenikapıda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 16:09

"Extreme Sailing Series"in Yenikapı sahilindeki İstanbul etabı öncesi düzenlenen resmi açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da katıldı. Bakan Kılıç: "Yarış yaparken yüksek derecede müsabakaların heyecanı olacak. Ama inanıyorum ki yarışlar bittiğinde konuşulacak konular Türkiye'nin ve İstanbul'un ne kadar güzel bir evsahipliği yaptığı olacaktır".Sezonun 8. yarışı olan İstanbul etabında Türk takımı "Team Turx"ün de aralarında yer alacağı 12 ekip yarışacak.

Haberin Devamı

Dünyanın en yetenekli yelkencilerinin mücadele ettiği "Extreme Sailing Series"in İstanbul etabının resmi açılışı yapıldı.Yenikapı Şehir Parkı'nda kurulan etkinlik alanında, yarışta mücadele edecek yelkencilerin yer aldığı basın toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve Palmarina Grup Başkanı Mübariz Mansimov'un da katıldığı organizasyonda, yarışla ilgili bilgiler verildi.

Dünyadaki en yetenekli yelkenciler Yenikapıda


İstanbul'un çok farklı bir tecrübeyi yaşayacağını, geçen yıllarda yavaş yavaş duyulmaya başlayan yarışların, İstanbul'da da kendine yer edindiğini kaydeden bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın birçok yerinde birçok denizinde yelken yapabilirsiniz, yelken sporuyla uğraşabilirsiniz. Ama eğer iki kıtanın arasında yelken yapmak istiyorsanız, yaptığınız spor esnasında iki kıtaya gidip gelmeniz gerekiyorsa İstanbul'a gelmeniz gerekiyor. Tarihimizden gelen, kültürümüzden gelen İstanbul şehrinin geçmişinden gelen bir özelliği var. Bizim şehrimiz çok misafirperverdir. Ülkemiz misafirperverdir, milletimiz misafirperver millettir. Buraya gelen bütün yabancı konuklarımızın da en iyi şekilde ayrılacağından şüphemiz yoktur. Buradan mutlu ayrılacaklarına inanıyorum."

Haberin Devamı

Dünyadaki en yetenekli yelkenciler Yenikapıda


Yarışta mücadele edecek Türk takımının büyük bir başarı elde etmesi ümidini taşıdığını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu spora yeni başladıkları için onlar da bir heyecan içinde ama evsahibi avantajıyla belki farklı bir başarı kazanabilirler. İstanbul'da boğazda yelken yaparken, Üsküdar'dan gelen ezan sesiyle, denizin üzerinden yankılanan Eyüp'e doğru gelen maneviyatın, işte bu İstanbul şehrinin geçmiş kültürünün ve günümüzdeki güzel kültürünün de bir aradalığını, kardeşlik duygusunu da yaşayacaklar. Yarış yaparken yüksek derecede müsabakaların heyecanı olacak. Ama inanıyorum ki yarışlar bittiğinde konuşulacak konular Türkiye'nin ve İstanbul'un ne kadar güzel bir evsahipliği yaptığı olacaktır. Dünya klasmanı içinde İstanbul'un ve Türkiye'nin ayrı bir yere sahip olduğu değerlendirilecektir."

Haberin Devamı

Dünyadaki en yetenekli yelkenciler Yenikapıda


Spor açısından çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Akif Çağatay Kılıç, gençlerin bu spora da merak salacağına inandığını kaydederek, "Daha fazla tanıtım yapılması konusunda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak şunu söylememiz gerekiyor ki bu hafta içinde hem sevindik hem bazen üzüldük. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda takımımız son 8'e kaldı. Güreşte altın madalya kazandık. Futbolda gönül isterdi ki İzlanda'dan başarıyla dönelim, ama olmadı. Farklı dallarda bu hafta güzel bir haftaydı, geçen haftayla beraber. Artık yavaş yavaş uluslararası arenadaki spor müsabakalarında görünülürlüğümüzü ve çalışmalarımızı arttıracağız" şeklinde konuştu

Uluslararası müsabakalara katılımın artması, sporcuların uluslararası müsabakalarda hem tecrübe kazanmaları hem de Türkiye'yi temsil etmeleri gerektiğini anlatan Kılıç, "Başarının yolu buradan geçiyor. Bunun olabilmesi için bizler birtakım çalışmalar içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Açılış töreni öncesi etkinlik alanında yetkililerden bilgi alan bakan Kılıç, Türk takımından Edhem Dirvana ile de bir süre sohbet etti ve kendisine başarılar diledi.

Türk takımı "Team Turx" de yarışacak

Yarışlara üçüncü kez evsahipliği yapan İstanbul'da, sezonun 8. yarışı gerçekleştirilecek.Yenikapı parkurundaki yarışlarla yarın devam edecek organizasyon, 13 Eylül Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda mücadeleye sahne olacak. Extreme Sailing Series, 14 Eylül Pazar günkü yarışların ardından ödül töreniyle sona erecek.

Organizasyon, 2-5 Ekim tarihlerinde Fransa'nın Nice, 11-14 Aralık tarihlerinde de Avustralya'nın Sidney kentindeki etaplarla tamamlanacak.İstanbul etabında yarışacak 12 tekne arasında, Edhem Dirvana ve Mitch Booth'tan oluşan Türk takımı "Team Turx" de yer alıyor.

Mücadelede yer alacak diğer takımlar ve sporcuları şunlar:

"Alingi" (İsviçre): Morgan Larson

"Emirates Team New Zealand" (Yeni Zelanda): Dean Barker

"GAC Pindar" (Avustralya): Nathan Wilmot

"Gazprom Team Russia" (Rusya): Igor Lisovenko

"Groupama Sailing Team" (Fransa): Tanguy Cariou

"JP Morgan BAR" (İngiltere): Ben Ainslie

"Oman Air" (Umman): Rob Greenhalgh

"Realteam" (İsviçre): Jerome Clerc

"Red Bull Sailing Team" (Avusturya): Roman Hagara

"SAP Extreme Sailing Team" (Danimarka): Jes Gram-Hansen, Rasmus Kostner

"The Wawe, Muscat" (Umman): Leigh McMillan


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!