Altında 7.5 aydır böylesi görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Altında 7.5 aydır böylesi görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 14:24

Altın fiyatları piyasalarda Fed'in erken faiz artırımı ihtimalinin güçlemesiyle gerilemeye devam ediyor. Altının onsu 1240 doların altını görerek 7.5 ayın en düşük seviyesine düştü.

Haberin Devamı

Uluslararası piyasalarda bu hafta başlayan altın fiyatlarındaki düşüş hızla devam ediyor.

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.7 düşüşle 7.5 ayın en düşük seviyesi olan 1,239.96 dolara kadar geriledi.

Spot altının gerilemesiyle birlikte yurtiçinde de altın fiyatları geriliyor. Spot piyasada gram altın 87.777 TL'ye kadar geriledi.

Altında 7.5 aydır böylesi görülmedi

Altın fiyatları Fed'in erken faiz artırımı yapacağı beklentisiyle hafta başındaki 1270 dolar seviyelerinden 1240 dolara kadar geriledi.

Altın fiyatlarının düşüşünde özellikle Ukrayna bağlantılı jeopolitik risklerin azalması ve Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) erken faiz artırımı yapacağı beklentisi önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

Hareketin kısmen Fed kısmen de teknik hareket kaynaklı olduğunu belirten İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan 1240 dolar seviyesinin kırılıp altının bu seviye altına düşmesi durumunda 1180 dolara kadar düşüşün çabuk olabileceğini belirtti.

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Emre Çayırlı önümüzdeki hafta Amerika Merkez Bankası’nın gerçekleştireceği toplantı sonrasında parasal sıkılaşmaya dair mesajların gelmesinin altın ons fiyatının bir alt destek seviyesi olan 1212 Dolar seviyesine gerilemesine neden olabileceğini söyledi. Çayırlı "Aksi senaryo olan ve Amerika Merkez Bankası’nın gevşek para politikasına bir süre daha devam edeceğine yönelik bir karar alınması durumunda ise değer kaybeden Dolar endeksinin etkisiyle 1256 Dolar ve 1272 Dolar seviyeleri yeniden test edilmek istenebilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!