Putin "Savaş hali" tatbikatı başlattı

Güncelleme Tarihi:

Putin Savaş hali tatbikatı başlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 13:46

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aldığı ani kararla Rusya’nın doğu askeri bölgesinde yüz bine yakın askere, “Gerçek savaş haline hazır olup olmadığınızı görmek istiyorum” diyerek dev tatbikat emrini verdi.

Haberin Devamı

Putin’in aldığı ani “Savaş hali” tatbikat kararını bugün sabah saatlerinde Savunma Bakanı General Sergey Şoygu, “Başkomutandan bu sabah saat 10:00’da emir aldım. Rusya Doğu Askeri Bölgesi birlikleri savaş zamanı şartları varmışçasına tatbikata başlayacak. Silah altındaki birlikler yanı sıra cephe arkası lojistik destek vermesi gereken devlet kurumları da tatbikata iştirak edecek” dedi.

Sibirya içlerinden Pasifik kıyılarına kadar savaş alarmına geçirilen doğu orduları karada ve denizde bir hafta boyunca sanal düşmanla savaşacak.

Putin’in emriyle başlatılan savaş hali tatbikatı hakkında belirli ipuçlarını Rusya Genelkurmay Birinci Başkan Yardımcısı General Nikolay Bogdanovski verdi.

Tatbikatın amacı hakkında kısa açıklama yapan General, “Sibirya’dan Pasifik’e kadar bölgeyi kapsayan ani tatbikat son yılların en büyüğü olacak. Silah altındaki askeri birliklerimizin bir yerden diğerine süratli biçimde savaşma yeteneğini kaybetmeden bu işin üstesinden gelip gelemeyecekleri kontrol edilecek” dedi.

Haberin Devamı

Moskova’daki yerli ve yabancı askeri gözlemciler Putin’in başlattığı tatbikatı iki ana faktöre bağladı.

Birincisi batının ve özellikle NATO’nun Ukrayna krizinde izlediği stratejiye bir yanıt taşıdığı biçimde.

İkinci şık ise Rusya’daki birliklerin alarma geçirilmesi Ortadoğu'da, özellikle Irak ile Suriye etrafında yaşanan son gelişmelere bağlı olabileceği yönünde.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!