Hellinikon Havalimanı'nın satışı durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Hellinikon Havalimanının satışı durduruldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 14:53

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 1951 yılında hizmete giren Hellinikon Havalimanı 2004 yılından beri atıl olarak duruyor. Havalimanı bu yılın başında Yunan ve Çinli iki grup tarafından satın alınmıştı. Fakat Yunan yargısı satış teklifindeki usulsüzlükler yüzünden ihaleyi iptal etti.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın uzun zamandır özelleştirilmeyi bekleyen Hellinikon havalimanının özelleştirilmesi satış teklifindeki problemlerden dolayı mahkeme tarafından ertelendi. Alanı satın almak isteyen firma ise yaşanan sorunun geçici olduğunu söyledi. Yunanistan geliştirme fonu Lamda satış anlaşmasının geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Hellinikon Havalimanının satışı durduruldu

Atina’nın sekiz kilometre güneyinde bulunan Hellinikon havalimanı 620 hektarlık alana kurulmuş. Havalimanı’nın denize olan uzaklığı 3.5 kilometre uzaklığında. Mart ayında Lamda ve Çinli Fosun grup havalimanını 1.18 milyar dolara satın almaya hak kazanmıştı. İki firma önümüzdeki 15 yıl içinde alana 5.9 milyar euro para yatıracağını belirtiyor. Hellinikon’un arazisine otel ve lüks residanslar da inşa edilecek.

Haberin Devamı

Hellinikon Havalimanının satışı durduruldu

Hellinikon 2004 Atina Olimpiyatları için spor kompleksi olarak da kullanılmıştı. O tarihten bu yana alan atıl biçimde duruyor. 2011 yılının Aralık ayında satışa çıkarılan Hellinikon’u almak için İngiliz yatırımcılar da devreye girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!