Kent Hastanesi 10 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Kent Hastanesi 10 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 01:18

İzmir Kent Hastanesi'nin 10. kuruluş yıldönümü nöbettekilerin dışında tüm çalışanların bir araya geldiği gecede coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı


18 Haziran'da yapılması planlanan, ancak o sabah Prof. Dr. Yusuf Erşahin'in ölümü üzerine ertelenen 10. yaş kutlaması dün gece Bayraklı Turan'daki La Vie Nouvelle'de gerçekleştirildi. Havai fişeklerin patlatıldığı, Sunshine Band orkestrasının coşturduğu geceye Kent Hastanesi'nin başta Cem Bakioğlu olmak üzere kurucu ortakları ve eski yönetim kurulu üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türkmen, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Büyümez, Genel Müdür Dr. Ruşen Yıldırım, Kent Sağlık Grubu'nda çalışan sağlık, idari, teknik tüm birimlerden yaklaşık 500 kişi katıldı. Kent'in "ilklerin hastanesi" olduğunu vurgulayan Dr. Yıldırım, Kent'in kuruluşunun 7. yılında MidEuropa Özel Yatırım Fonu'nun Kent Sağlık Grubu'nun çoğunluk hisselerini aldığını söyledi. Yıldırım, "MidEuropa daha iyi ve daha kaliteli hizmet yarışında bayrağı devraldı. Yeni yönetim ve ortaklık yapısı ile birlikte son 3 yıl kurulduğumuz günde yaşadığımız heyecan ve çalışma arzusundan hiçbir şey kaybetmeden hizmet çeşitliliği ve kalite standartlarını yükseltmeye devam ettik. Kent Hastanesi bugün sadece İzmir'in, Ege'nin, Türkiye'nin değil çevre ülkelerin tanıdığı bir sağlık kurumu haline geldi. Son 10 yılda yaşanan ekonomik krizlerden sağlık sektörü dahil pek çok sektör çok olumsuz etkilendi. Birçok şirket ya kapandı ya da küçüldü. Bizler bu süreçten neredeyse her yıl büyüyerek, güçlenerek, kalite standartlarımızı yükselterek ve hizmet çeşitliliğimizi artırarak çıktık. Özetle bir başarı hikayesi yarattık. Bunu tüm çalışanlarımızla başardık" dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türkmen de "Biz bu maceraya biraz geç kaldık. 7 yılını kaçırdık. İlk yıllarda yapılan zor işler için, atılan temeller için ortağımız Cem Bakioğlu'na ve diğer kurucu ortaklara teşekkür ederiz. Bizim çabamız Kent'in var olan yüksek standartlarını devam ettirmek ve büyümesine biraz daha ivme katmak oldu. Bunu çeşitli yatırımlarla desteklemeye çalıştık ve bu yatırımları da sürdürüyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı


Kent Hastanesi'nin kuruluş öyküsünü anlatan Cem Bakioğlu, babasının hastalığı döneminde bu ihtiyacı fark ettiğini, o yıllarda İzmir'e sağlıkta önder olabilecek bir hastane kurmayı kafasına taktığını söyledi. Bakioğlu, "Bu işin mutfağı 1999 yılında başladı. Yani tam 15 yıl oldu. 60 hekim 200 personelle başlamıştık, bugün 126 hekim, 470 çalışanla küçük bir sağlık devi yarattığımıza inanıyorum. Bu işte 15 yıllık emek var. 10 yılda bir marka yarattık. Kent, sadece Türkiye'nin değil çevre ülkelerin de bildiği, hizmet aldığı bir hastane oldu" dedi.

Haberin Devamı


Hastanenin kurulduğu yıl göreve başlayıp 10 yılını dolduran 95 Kent çalışanına anı plaketlerinin dağıtıldığı gecede, "Öneri kumbarası" projesinde önerileri birincilik alanlara ödülleri de verildi. Tüm çalışanları temsilen Prof. Dr. Suat Buket, Mehmet Satıcı ve Özlem Yersel Şporta 10. yıl pastasını birlikte kesti. Pasta kesiminin ardından Kentliler soluğu piste aldı geç saatlere kadar dans edip eğlendi, 10.yıl mutluluğunu paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!