G.Saraylı yöneticiler TFF'ye gitti

Güncelleme Tarihi:

G.Saraylı yöneticiler TFFye gitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 13:10

Sarı kırmızılı yöneticiler, TFF binasına giderek Yıldırım Demirören ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Galatasaray yönetimi, uzun süredir arasının açık olduğu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’na çıkarma yaptı. Kulüp ikinci başkanı Özkan Olcay, başkan yardımcısı Adnan Nas ve icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan, öğle saatlerinde TFF’nin İstinye’deki binasına gidip, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Sarı kırmızılıların bu toplantıda, TFF’nin son dönemdeki icraatlarından duydukları rahatsızlığı ve diğer sıkıntıları dile getirdiler.

G.Saraylı yöneticiler TFFye gitti

ÖZKAN OLCAY'DAN AÇIKLAMALAR

TFF'nin İstinye'deki merkez binasında gerçekleşen görüşme sonrası açıklama yapan Olcay, bu ziyaretlerinin çok pozitif etkileri olacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Dostane bir atmosfer içinde görüşmek üzere buraya geldik. Sayın federasyon başkanımız çok yakın ve candan bir ilgi göstererek bizi dinlediler. Türk futbolunun iç bünyesinde meydana gelmekte olan ve de rahatsız edici boyutlara ulaşan sürtüşmeleri, tartışmaları izole etmek ve dünya futbolu içinde Türkiye'nin ulaşmayı arzu ettiği hedeflere yaklaşması için alınması gereken tedbirler konusunda samimi bir tartışma yaptık."

Meseleleri bütün çıplaklığıyla, aksayan yönleri kadar pozitif taraflarıyla da görüştüklerini dile getiren Olcay, "Bu ziyaretimizin çok pozitif etkileri olacağı kanaatindeyiz. Birbirimizle uğraşmak veya görüşmeyerek, konuşmayarak, hiçbir noktaya varılamayacağı kanaatindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Anderlecht ile gelecek hafta çok önemli bir UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkacaklarını hatırlatan Olcay, "Galatasaray'ın mutlak suretle galibiyete yönelik bir strateji içinde olmasının gerekliliğini sayın başkanımız ve başkan yardımcımızla detaylı olarak görüştük. Bir iç hesaplaşma değil de bir dostane görüşme çerçevesi içinde birbirimize ifade etmek istediğimiz sıkıntılarımızı, karşılıklı, birbirimizi rahatsız etmeden söylemeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

Özkan Olcay, Galatasaray'ın seyircisiz oynama cezası ve Felipe Melo'nun durumunun toplantıda görüşülüp görüşülmediği sorusuna "Bunlar, gündemimizde daha alt kademede kalan konular oldu" yanıtını verdi.

"Son oynadığımız İzlanda maçında notumuzun çok üst düzeyde olmadığını, dost acı söyler misali içinde bir kere daha görme fırsatı bulduk" diyen Olcay, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendi aramızdaki gereksiz sürtüşmeleri bir tarafa bırakıp, pozitif, rasyonel ve netice alıcı konulara konsantre olmak suretiyle, lokal başarılara değil ülke başarılarına, Şampiyonlar Ligi başarılarına odaklanmak gerektiğini düşünerek, üst düzey sohbet toplantısı ve durum değerlendirmesi yaptık. Herkes kendisine göre gereken notlarını aldı. İnşallah önümüzdeki günlerde icap edecek şekilde bu görüşmenin ışığında gerekli önlemleri alacağız."

Kulüp genel sekreteri Adnan Nas ise herkesin problemlerin farkında olduğunu kaydederek, "Futbol, kamuoyunu bu kadar çok yakından ilgilendiren spor dalı olduğu için, bunun karşısındaki riskleri tek başına Galatasaray'ın göğüslemesi mümkün değil. Federasyonun da diğer tarafların da aynı anlayış içinde ortak problemlerimizi çözücü adımlar atmasını temenni ettik. Umarız önümüzdeki zaman, bu adımların atıldığını gösterir" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!