Muayene edip eşcinsel olmadıklarını tespit etmişler

Güncelleme Tarihi:

Muayene edip eşcinsel olmadıklarını tespit etmişler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 12:46

Mısır’da Youtube’da yayınlanan “Mısır’ın ilk eşcinsel evliliği” başlıklıklı videoda göründükleri için “ahlaksızlık” suçlaması ile tutuklanan yedi erkek “Yapılan fiziksel muayenelerde eşcinsel olmadıklarının tespit edildiği” belirtilerek serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Mısır Adli Tıp Kurumu sözcüsü Hisham Abdel-Hamid, Ahramonline internet sitesine yaptığı açıklamada “Yapılan fiziksel muayenelerde şüphelilerden hiç birinin daha önce bir erkekle cinsel ilişkiye girmediğinin” tespit edildiğini söyledi ancak fiziksel muayenelerden ne kastettiklerini açıklamadı.

Uluslararası İnsan Hakları Derneği Human Rights Watch, Mısırlı yetkililerin “İnsan hakları ihlallerinde bulunduğunu” söyleyerek yaşananları kınadı ve şüphelilere yapıldığı düşünülen anal muayenelerin “İşkenceye karşı belirlenmiş uluslararası standartları ihlal ettiğini” söyledi.

7 kişinin tutuklanmasına neden olan ve şimdiye dek 22 bin 700 kişi tarafından izlenen “Mısır’ın İlk Eşcinsel Evliliği” başlıklı 1 dakikalık videoda bir erkeğin başka bir erkeğe gümüş bir yüzük taktığı ve bundan sonra çevredekilerin onları dakikalarca alkışlayıp tebrik ettiği görülüyor.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!