Mert’in katiline ağırlaştırılmış müebbet istendi

Güncelleme Tarihi:

Mert’in katiline ağırlaştırılmış müebbet istendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 11:59

KARS’ta geçen nisan ayında kaçırıldıktan sonra tecavüz edilerek öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın katili 23 yaşındaki Aykut B. hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Kars’ta 6 Nisan günü babası Yolcu Aydın’ın iş yerine yemek götüren Ziya Gökalp İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın kayboldu, cesedi bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ Çöplüğü’nün yanındaki boş bir tabyanın içinde bulundu. Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen Mert Aydın’ın katili Aykut B., mobese görüntülerinden yola çıkarak yakalandı ve 13 Nisan günü tutuklanarak güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Şüphelinin ailesi ve yakınları da yine güvenlik nedeniyle başka kentlere göç etmek zorunda kaldı.

Ölümünün üzerinden 5 ay geçen Mert Aydın’ın katili hakkında savcının hazırladığı 3 sayfalık iddianame Kars Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da şikayetçi olduğu İddianamede Mert Aydın’ın Erzurum Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan otopsi raporunda vücudunda çok sayıda morluk bulunduğuna dikkat çekildi. İple boğma sonucu öldüğü vurgulanan otopsi raporunda Mert’in cinsel saldırıya uğradığı da belirtildi. Olayın aydınlatılması için il genelinde bulunan güvenlik kameraları üzerinde incelemeler yapıldığı, şüpheliyle kurbanının olaydan önce 13.50 sıralarında Bahri Dağdaş Caddesi’nde beraber yürüdükleri ve zanlının kullandığı araçla buradan ayrıldıkları ifade edilen iddianamede, Karadağ Mahallesi Belediye Çöplüğü istikametine doğru saat 14.00 sıralarında gittiklerinin bütün kamera kayıtlarının bir araya getirilmesiyle anlaşıldığı bildirildi. Mert Aydın’a bir süre kullanması için otomobili verdiğini anlatan Aykut B. ifadesinde, şunları söyledi:

"Otomobili bir süre Mert kullandıktan sonra aldım. Cep telefonumla bir kaç fotoğrafımı çektirdim. Biraz zaman geçtikten sonra Mert kendisini eve bırakmamı istedi. Karşı çıkmam üzerine Mert çok ısrar etti, bunun üzerine Mert’i itekledim, yere düştü. Dövdükten sonra zorla araca bindirdim. Dövünce burnu kanadı. Üzerindeki kazağı çıkardım, arabaya kan bulaşmaması için yüzüne kapattım. Arabanın ön koltuğundan arka koltuğa aldım.Tekrar dövdün. Bütün kıyafetlerini çıkardım ve yüz üstü yatırdım. Daha sonra Mert kendini bıraktı. ’Bu yapılanları amcalarıma anlatacağım’ dedi. Bunun üzerine yol kenarında ip gibi bir şey buldum. Bu sırada Mert tekrar aracın ön koltuğuna geçti. Yolda bulduğum ipi Mert’in boynuna doladım. İlk ip koptu, sonra yeni ip buldum ve bu iple boğdum. Mert’im cesedini tabyanın içerisine koyduktan sonra akaryakıt istasyonunda aracı yıkadım. Akşam saatinde eve gidip eşyalarımı değiştirerek Erzurum’a geçtim."

İddianamede Aykut B. hakkında ’bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 12 yıldan 22,5 yıla kadar, ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 6 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!