Ormandan yangın bidonlarını çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Ormandan yangın bidonlarını çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 11:13

MUĞLA’da yangınlara acil olarak müdahale edebilmek için ormanlık alanlara yerleştirilen içi su dolu bidonlar hırsızların hedefi oldu.

Haberin Devamı

Marmaris İlçesi’ndeki eski belde Turunç’un Belediye Başkanı CHP’li Ali Fuat Fidan, 7 yıl önce orman yangınlarıyla mücadele için alternatif bir yöntem geliştirdi. Marmaris ile Bayır Köyü yol ayrımından itibaren Turunç’a ulaşımı sağlayan 4.5 kilometrelik yol boyunca orman yangınına ilk müdahale amacıyla yerleştirilen içi su dolu bidonlar, halkın da desteğiyle artırıldı. Çeşitli nedenlerle çıkması muhtemel çok sayıda yangın bu sayede önlenmiş oldu.

Muğla’nın büyük şehir olmasıyla birlikte Turunç Beldesi mahalleye dönüştürülünce, bu geleneği devam ettirmek için bu kez Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan kolları sıvadı. Başta Dursun ve Süleyman Bayri kardeşler olmak üzere halkın ve belediyenin de katkılarıyla her iki yanı kızılçam ağaçlarıyla çevrili 12 kilometrelik İçmeler-Turunç yoluna 400’e yakın içi su dolu bidon belirli aralıklarla yerleştirildi. Sezon başında İçmeler ile Turunç arasına dizilen içi su dolu 400’e yakın bidonun yarıdan çoğu çalındı.

’PES YANİ’

Yolun hayli dik ve virajlarla çevrili olması nedeniyle çıkması muhtemel bir orman yangınında ilk müdahale amacı taşıyan su bidonlarının son bir ayda iyice azaldığına dikkat çeken Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan şunları söyledi:

"İçmeler’de yaşayan Dursun Bayri ile Turunç’taki Dereözü Mahallesi’nin eski muhtarı kardeşi Süleyman Bayri 150’ye yakın su bidonu temin etti. Belediye olarak aldıklarımız ve diğer vatandaşlarımızın da kış aylarında biriktirdikleri çeşitli bidonları sezon başında yol kenarlarına yerleştirmiştik. Bidonları gören vatandaşlardan olumlu tepkiler alırken, ne yazık ki bidonlar çalınmaya başladı. Şu anda bidonların yarıdan fazlası yok. Üç kuruşluk bidonları çalanlara artık ne söyleyeceğimi şaşırdım. Pes yani."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!