ABD'den bir haftada ikinci bakan

Güncelleme Tarihi:

ABDden bir haftada ikinci bakan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 10:46

Türkiye, Irak ve Suriye'deki IŞİD terör örgütüyle uluslararası mücadele çerçevesinde, en hareketli günleri yaşıyor. ABD'den son bir hafta içinde, IŞİD konusunu görüşmek üzere ikinci bakan ziyareti gerçekleşecek.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı Hagel'in temaslarının ardından, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de yarın Türkiye'ye gelecek.

Dışişleri Bakanlığı, Kerry'nin 12-13 Eylül tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Konuk Bakan'ın Ankara'da Sayın Bakanımızla bir görüşme gerçekleştirmesi ve bilahare Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından kabul edilmesi öngörülmektedir. Yapılacak görüşmelerde, ortak gündemimizde yer alan ikili, bölgesel ve küresel konuların ele alınması ve ilişkilerimiz ile işbirliğimizin daha da geliştirilmesi imkanları üzerinde durulması planlanmaktadır" denildi.

Kerry halen IŞİD'le mücadele konusunda ABD Başkanı Barack Obama'nın ortaya koyduğu uluslararası eylem planı çerçevesinde destek toplamak için bölgede bulunuyor.

Haberin Devamı

Irak ve Ürdün'ü ziyaret eden Kerry, bugün Suudi Arabistan'daki IŞİD'e karşı mücadele zirvesine katılacak.

TÜRKİYE, KOALİSYONUN 'GÖNÜLSÜZ' ÜYESİ
ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'le mücadele konusunda bu sabaha karşı yaptığı açıklamada ABD liderliğinde uluslararası bir koalisyonun kurulacağını açıklamıştı.

Irak ve Suriye ile ortak sınırı olan Türkiye, Washington yönetimi tarafından IŞİD'le mücadelede kilit ülkeler arasında görülüyor. Ankara ise, koalisyona destek vermekle birlikte, mücadelede havadan bombardıman gibi aktif savaşa katılmak konusunda "gönülsüz" yaklaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!