Çene rahatsızlığını ciddiye alın

Güncelleme Tarihi:

Çene rahatsızlığını ciddiye alın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 10:39

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Tozoğlu, çene rahatsızlıklarının ciddiye alınması gerektiğini, bazen küçük gibi görülen bir problemin çenedeki bir tümörden kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Sinan Tozoğlu, AÜ Diş Hekimliği Fakültesi olarak son 3 ayda 3 hastada bu tip rahatsızlık tespit ederek, tedavilerinin sürdürüldüğünü söyledi. Doç. Dr. Tozoğlu, "Çene eklemi problemi genetik nedenlerle de oluşabilir. Bu durumda çene gelişimi de etkileneceğinden, ilerleyen yaşla gelişimde anomaliler olması hastada estetik ve fonksiyonel problemlere yol açar. Hastanın yaşam kalitesinin düşmesi psikolojisini de olumsuz yönde etkileyebilmektedir" dedi.

Yemek yeme, konuşma, esneme sırasında kaslara elle muayene yapıldığında ağrı, hassasiyet varsa, şikayetler giderek artması veya birkaç gün içinde geçmemesi halinde çene cerrahisi uzmanıyla görüşülmesi önerisinde bulunan Doç.Dr. Tozoğlu, şöyle dedi:

"Çene eklemi rahatsızlıkları bazen kulağa yansıyan ağrılara da neden olur. Hasta kulak ağrısı, kulak çınlaması hatta işitme kaybından bahsedebilir. Ancak problem tamamen çene ekleminden kaynaklanmış olabilir. Hastaya kulak burun boğaz polikliniğinde teşhis konulamamışsa çene cerrahisine de muayene olmalıdır."

İHMAL, CERRAHİ MÜDAHALE GEREKTİRİR

AÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde çene eklemi rahatsızlık tanı ve tedavilerinin yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Tozoğlu, şöyle devam etti:

"Egzersiz ve fizik tedavi yöntemlerinin yanı sıra, lazer tedavileri, eklem içi yıkama ve çok yakında başlayacağımız artroskopik yöntemlere, açık eklem cerrahisine kadar geniş bir yelpazede tedaviler yapmaktayız. Çok basit yöntemlerle tedavisi mümkün olan çene eklemi problemleri tedavi edilmediğinde, cerrahi çözümler gerektirmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!