'IŞİD ABD sınırına dayandı' iddiası

Güncelleme Tarihi:

IŞİD ABD sınırına dayandı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 01:28

ABD İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ile bağlantılı militanların güney sınırından ABD'ye giriş yapma planlarına ilişkin istihbarat bilgisi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Senato'da konuya ilişkin senatörlere sunum yapan İç Güvenlik Bakanlığı istihbarat ve analizden sorumlu Bakan Yardımcısı Francis Taylor, IŞİD sempatizanları arasındaki Twitter ve Facebook yazışmalarında bu ihtimali dile getirdiklerinin tespit edildiğini anlattı.

IŞİD ABD sınırına dayandı iddiası
Obama'dan flaş IŞİD açıklaması



ABD sınırlarından IŞİD militanı ya da bağlantılı grupların giriş yapma ihtimalini bir tehdit olarak algıladıklarını vurgulayan Taylor, bu tehdide karşı koymak için istihbarat ve sınır güvenliklerinin yeterli olduğunu savundu.

IŞİD ABD sınırına dayandı iddiası


Oturumda söz alan Senatör John McCain ise binlerce kişinin ABD sınırlarından yakalanmadan geçebildiğine işaret ederek, IŞİD'e ilişkin istihbaratın vatandaşların tehlikede olduğunu gösterdiğini söyledi. ABD'nin Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları nedeniyle bu örgütün ABD içinde de eylemlerde bulunabileceği riski istihbarat birimleri ve analistler tarafından dile getirilmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD hedeflerine yönelik ABD ordusunun bugüne kadar Irak genelinde 154 hava saldırısı düzenlediğini bildirmişti. Başkan Barack Obama'nın ise bu gece Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren IŞİD örgütüne yönelik geniş kapsamlı ve uluslararası desteği de öngören uzun vadeli bir mücadele planını açıklaması bekleniyor.
"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!