Emniyet sistemine izinsiz girişten 10 polise dava

Güncelleme Tarihi:

Emniyet sistemine izinsiz girişten 10 polise dava
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 01:06

Promosyon olarak verilen tablet bilgisayarların demirbaşa kaydedilmeden dağıtılması ve izinsiz olarak uzaktan erişim yolu ile MOBESE sistemine giriş yapıldığı iddialarına ilişkin 10 polis hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı

İddianamede, aralarında Emniyet müdürlerinin de bulunduğu 10 polisin ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise ihbarcı olarak yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede telefon idaresinin yaptığı kampanyada promosyon olarak verilen 15 tablet bilgisayarın, demirbaş kayıtları yapılmadan ve makam onayı alınmadan dağıtıldığı belirtildi. Şüphelilerden Başpolis memuru Serdal Y.’nin tablet bilgisayarla mesai saati dışında, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü sistemlerine erişim ve müdahale imkânı veren porttan girerek olası sistem arızalarına müdahale ettiği; ancak böyle bir işlem ile sistem ayarlarının değiştirileceğine dikkat çekildi. Serdal Y.’nin Şube Müdürü’nün bilgisayarına internet hesabı açıp, bu hesabı başka bilgisayardan incelenebilecek şekilde senkronize duruma getirdiği de öne sürüldü. Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün diğer bazı şubelerinden de izinsiz uzaktan erişim yolu ile MOBESE (KGYS) sistemine giriş yapıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Dönemin Muhabere Elektronik Şube Müdürü şüpheli Eyyüp D.’nin bilgisayarların dağıtımı konusunda makam onayı olmaksızın kendi inisiyatifi ile kamu hizmetindeki cihazların kullanımında verimliliği düşürerek kamu zararına neden olduğu ifade edildi. Yine Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü yapan şüpheli Bülent Ö.’nün bilgisayarların dağıtımı konusunda hiçbir işlem yapmayıp denetim görevini ihmal ettiği belirtildi. Emniyet müdürleri şüpheliler Eyyüp D., Bülent Ö., Mehmet Sait Ç., Emin Y., Hakan Ç. ve Erdoğan K.’nin uzaktan erişim ile görevlerini kötüye kullandıkları iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!