Yabancı doktor gözden girdi

Güncelleme Tarihi:

Yabancı doktor gözden girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 21:56

Yunanistanlı Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun medikal direktörü oldu. İthal doktora izin veren düzenlemeden sonra yönetici düzeyinde göreve başlayan Prof. Dr. Pallikaris, “ABD, İngiltere’den bile teklif gelse gitmezdim” dedi.

Haberin Devamı

GEÇMİŞ yıllarda Girit Üniversitesi’ne rektörlük, Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği’ne başkanlık yapan Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, oftalmoloji (göz sağlığı ve hastalıkları) alanında buluşlarıyla tanınıyor. Mühendis ve fizikçilerden oluşan ekibiyle yürüttüğü çalışmalarla tıp teknolojilerinin gelişimine katkı sağlayan Prof. Dr. Pallikaris’in, 20’nin üzerinde patent, 15’in üzerinde uluslararası ödülü bulunuyor.

DÜNYACA ÜNLÜ

Yabancı doktor gözden girdi
Prof. Dr. Pallikaris, lazerle tedavilerde kullanılan lasik yöntemini bulmuş ve bu alanda da çığır açmıştı. “Lasik’in babası” olarak dünyada tanınan Prof. Dr. Pallikaris, zor tümör ameliyatları, kornea nakilleri nedeniyle “Palli vakaları” denen özel hasta grubunda elde ettiği başarılı sonuçlarla da camiada adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

MUAYENEYE DEVAM

Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun medikal direktörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Pallikaris, sadece yöneticilik yapmayacağını, hasta görmeye ve ameliyatlara devam edeceğini söyledi. 2000 yılından beri 8 ilde 14 şubesi bulunan grubun bilimsel danışmanlığını yapan Prof. Dr. Pallikaris, “Danışmanlık yaptığım için her ay geliyordum. Bazı doktorlarla çok iyi iletişim halindeyim. Eray Kapıcıoğlu (Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun sahibi) ile kardeşlik bağımız var. Dünyadakilerden hiçbir eksiğimiz yok. Artık bilimsel çalışmalarla hem grubumuz hem de Türkiye’nin adından söz ettirmek istiyorum” dedi.

KAPIMIZ YABANCI DOKTORLARA AÇIK

SADECE Yunanistan değil, dünyanın her köşesinden doktor beklediklerini söyleyen Prof. Dr. Pallikaris, şunları söyledi: “İlk aşamada hastanelerimizde bilimsel çalışma ve eğitim merkezi kurmak istiyorum. Önceliğimiz uluslararası programlar açmak. Kadromuzda çok iyi profesörler var. Dünya çapındaki en iyi araştırmacılarla da çalışmak istiyoruz. Her taraftan doktor getireceğiz. Teknoloji üreten şirketler için de araştırma merkezi olmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Yabancı doktor gözden girdi

REKLAM YAPMAMIZA GEREK YOK

DÜNYAGÖZ Hastaneler Grubu’nda bugüne kadar yürüyen bazı sistemlerin değişmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Pallikaris, “Hastanenin profilini değiştirmemiz lazım. Türk Oftalmoloji Derneği ile ilişkilerimizi gözden geçirmek benim ilk önceliklerim arasında. Reklamlarla ilgili karşılaştığımız etik sorunları çözmeye çalışacağım. Bilinmiş bir markayız, bu kadar reklam yapmamıza gerek yok. İngiltere’nin en iyi hastanesinin reklamlarını görmezsiniz. Kendimizi bilimsel çalışmalar, yayınlarla tanıtmamız lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!