5 noktada ulaşım ‘cep’te

Güncelleme Tarihi:

5 noktada ulaşım ‘cep’te
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 01:11

Kentin 5 ayrı noktasına ‘cep terminali’ yapılacağını belirten BUGSAŞ Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, “Bu sistemle vatandaşlarımız evleri ile hiç alakası olmayan yerlerde inmek zorunda kalmayacak” dedi. Odabaşı, cep garajlarındaki servis araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in nisan ayı Meclis oturumanda, “AŞTİ’yi Mamak’a taşıyacağız” açıklamasıyla yeniden gündeme gelen Başkent’in terminal sorunuyla ilgili BUGSAŞ düğmeye bastı.

Gazetecilerle bir araya gelen BUGSAŞ Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, AŞTİ’nin Mamak’a taşınmasından önce kentin 5 ayrı noktasına (Eskişehir yolu girişi, Karşıyaka, İvedik, Gölbaşı, Samsun Yolu) 2015 yılı itibariyle cep terminali yapacaklarını söyledi. Mamak terminali hayata geçene kadar cep terminallerinin mevcut AŞTİ ile kullanılacağını kaydeden Seçkin Odabaşı, “AŞTİ’nin yoğunluğunu azaltıp, vatandaş odaklı bir proje oluşturuyoruz. Bu sistemle vatandaşlarımız evleri ile hiç alakası olmayan yerlerde inmek zorunda kalmayacak” dedi. AŞTİ’nin Mamak’a taşınmasının ardından cep terminallerinin daha da önem kazanacağını kaydeden Odabaşı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

SERVİSLER ÜCRETSİZ OLACAK

“Başkent’in merkeze uzak olan ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımız, cep duraklarıyla istediği yerde inebilecek. Eryaman’da, Sincan’da Gölbaşı’nda oturan yolcular, Söğütözü’ne kadar gelmek zorunda kalıyordu. Biz bu sistemle zamandan tasarruf sağlayacağız. Her cep garajında da ücretsiz servis olacak. Ayrıca yakın il ve ilçelerden Ankapark’a ziyaret için AŞTİ’ye gelen yolcularımızı ücretsiz taşıyacağız.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ BİTTİ

Mevcut AŞTİ’de güvenlik konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Özellikle Suriyelilerden dolayı problemli durumlar oluyordu. Güvenlik seviyesini üst düzeye çıkarıp, vardiyalı çalışan sivil bir ekip oluşturduk. Hırsızlık olaylarını en alt seviyelere indirdik. Her noktaya kamera koyduk. Anında müdahale ediyoruz.

Burada bulunan mültecileri Ankara Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla kamplara yolluyoruz.

SİMSARLARDAN KURTULDUK

Haberin Devamı

Ankara’ya gelen ve Ankara’dan giden yolculardan valizlerini taşıyamayanlar için ücretsiz yük araçları getirdik. Buraya koyduğumuz görevliler bütün eşyaları ücretsiz olarak taşıyor. Önceden burada bulunan simsarlar para karşılığı yapıyordu. Bunun önüne geçtik. Gezici ekibimiz de yük arabalarını toplayıp yerine koyuyor. Bu hizmet sürekli ve ücretsiz olacak. Bunun yanında üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler için ücretsiz servis aracı kaldırdık ve giriş katında karşılayarak rehberlik hizmeti sunduk. Ankara’nın güzelliklerini gösterdik.”

250 BİN KİŞİ TAŞIRIZ

5 noktada ulaşım ‘cep’te

Metro ve ring seferleri ile de bilgi veren Odabaşı, “Metrolarımız günlük 250 bin kapasiteliyken 50-60 bin kişi taşıyordu. Ring seferlerinin olmasıyla hem vatandaşımız ve belediyemiz kazandı. Ringden sonra 90-100 bin taşıma kapasitesini yakaladık. Daha 150 bin kişi daha taşıyabiliriz. Gelecek trenlerimizle vagon sayımız arttıkça metro iyice oturdukça 250 bine kadar taşıyacağız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!