İnşaatın temeli 4 metre suyla doldu

Güncelleme Tarihi:

İnşaatın temeli 4 metre suyla doldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 01:11

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla imar notlarında yer alan ‘ticari’ sıfatını kaybederek, ‘sosyal kültür tesisi’ niteliği kazanan Demokrat Parti Genel Merkezi, şimdi de havuz problemi yaşıyor. Yüklenici firmayla anlaşması fesh edilen parti binasının yanındaki inşaat temeli 4 metre suyla doldu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2013 yılının aralık ayı olağan meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun olurunu alarak, oy çokluğuyla ‘sosyal kültürel merkez’ niteliği kazanan Demokrat Parti (DP) Genel Merkezi binası şimdi de havuz problemiyle karşı karşıya kaldı.

Parti Genel Merkezi’nin hemen yanındaki araziye ek bina yapılması için 2011’de başlanan inşaatta DP ile yüklenici firma arasında anlaşmazlık çıkınca sözleşme tek taraflı olarak feshedildi. Yapımı duran 2 bin 800 metrekarelik inşaat alanının 4 metre derinliğindeki temeli suyla dolup, havuza döndü.

Hem yüklenici firma hem de Büyükşehir Belediyesi ile mahkeme süreçlerinin devam ettiğini ifade eden Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay şunları söyledi:

Haberin Devamı

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

“2011 yılında yönetimde bulunan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve yönetimi, yüklenici firmayla bir anlaşma yaparak Genel Merkez ek binası inşaatını başlattı. Yüklenici firma fore kazıklarını çakarak inşaata başladı. Bir takım hukuki problemler çıkınca parti sözleşmeyi feshetti. Bunun üzerine iki tarafın anlaşmazlığı mahkemeye taşındı. İki tarafın anlaşmazlığının çözülmesi için süreç devam ediyor. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi, DP arazisinin sosyal ve kültürel alan olduğunu belirtti ve 2013 aralık ayında Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul etti.

İTİRAZIMIZI GÜNDEME ALMADI

Büyükşehir Belediyesi tarafından İmar Komisyonu’nun gündemin son maddesi olarak bir teklif verildi. Arazinin imar emsali aynı kalmak üzere sosyal ve kültürel alan olarak değiştirilmesi Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Büyükşehir Belediyesi’ne itirazda bulunduk. Büyükşehir Belediyesi bizim itirazımızı gündeme almadı. Biz de bunun üzerine Ankara İdare Mahkemesi’ne müracaatta bulunduk. Dava idare mahkemesinde iki taraf arasında devam ediyor. Mahkeme heyeti, belediyeden bir takım evraklar istedi. Karar muhtemelen Ekim ayı gibi neticelenecek. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullandık. Dava görülüyor ve elimizdeki delillere göre mutlaka netice alacağız. Düzeldikten sonra inşaat kaldığı yerden devam edecek. Ticari amaçlı bir yer değil. Kat karşılığı yapılmış bir sözleşme var.”

Haberin Devamı

SUYU TAHLİYE ETMEMİZ SAKINCALI

İnşaat temeli su kaynağı ve yağmur sularının birikmesiyle 4 metre derinliğinde suyla doldu. Fore kazıklarını yapan firma ile görüştük. Teknik konuyla ilgili gerekli bilgileri aldık. Suyu tahliye etmemiz bizim için zor bir olay değil ama teknik olarak suyu tahliye etmemiz sakıncalı. Firma yetkilileri suyu tahliye etmenin neticede sıkıntı yaratabileceğini söylüyor. Sürekli olarak kontrol ettiriyoruz. Suyu tahliye ettiğimiz takdirde orayı daha açık hale geliyor, çökme olabilir. Biriken su o temelin sigortasıdır. Sürekli kontrol altında bulunduruyoruz Belli bir noktaya geldiğinde de suyun azar azar tahliye etme durumu olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!