91’inci yaşa Kuruluş Parkı

Güncelleme Tarihi:

91’inci yaşa Kuruluş Parkı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 01:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin kuruluşunun 91’inci yıldönümü dolayısıyla Çankaya Belediyesi tarafından CHP Genel Merkezi yanında yapılan 9 Eylül Kuruluş Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğindeki açılışa CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, genel merkez çalışanları ve Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık da katıldı. 9 Eylül Kuruluş Parkı’nın görkemli bir törenle açılmasının planlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, İstanbul’da bir inşaatta 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası sebebiyle açılışın sade biçimde yapılmasını istediğini söyledi.

Gelecek yıllarda CHP’nin kuruluş yıldönümlerini bu parkta düzenlenen şenliklerle kutlayacaklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, CHP’nin dünyanın en eski ve köklü birkaç partisinden biri olduğuna dikkat çekerek, “CHP gerçekten ulu bir çınardır, kökleri derindedir. Pek çok konuda olduğu gibi demokrasi alanında da köklü bir geleneği vardır ve bunu son kurultay sırasında da başarılı biçimde ortaya koymuştur” açıklamasında bulundu. Taşdelen de Çankaya’da iyi ve güzel olan her şeyi geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Çankaya Belediyesi kaliteli ve örnek hizmetleriyle de anılan bir belediye olacak” dedi.

Haberin Devamı

TAKSİCİLERLE SOHBET ETTİ

Kılıçdaroğlu, açılışın ardından parti genel merkezi yanında bulunan taksiciler tarafından taksi durağına çay içmeye davet edildi. Taksiciler, Kılıçdaroğlu’ndan yeni açılan parktan kendi suları gelene kadar su verilmesini istedi. Kılıçdaroğlu ile birlikte durakta bulunan Başkan Taşdelen, taksicilerin istediğini yerine getireceklerini söyledi.

Açılışta İstanbul bir inşaatta asansör kazası sebebiyle hayatını kaybeden 10 işçi anısına Kılıçdaroğlu tarafından çınar ağacı dikildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!