6 üstü iPhone

Güncelleme Tarihi:

6 üstü iPhone
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 01:01

Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleriyle meraklılarını hayal kırıklığına uğrattı. Kamera ve işlemciyi güçlendirmekle yetinen Apple, kullanıcılarını yine şarj kablolarına mahkum edecek.2 bin 349 TL’den başlayan yeni iPhone 6’yı Türkiye yerine ABD’den alanlar, Apple Watch’un fiyatı kadar farkla ucuza alabilecek. iPhone 6'nın en ucuz versiyonunu ABD'den alanlar 690 TL daha az ödeyecek.

Haberin Devamı

6 üstü iPhone
acan@hurriyet.com.tr

ÖNCEKİ gece yeni akıllı telefon modelleri olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı tanıtan teknoloji devi Apple, bu kez beklentileri karşılayamadı. Büyük ekran dışında özellikleri ve yenilikler bakımından bir önceki modele göre pek değişiklik sunmayan yeni iPhone modelleri, batarya konusunda da yine sınıfta kaldı. 4 inçlik ekran boyutunu iPhone 6 ile 4.7 inç ve iPhone 6 Plus ile 5.5 ince çıkaran şirket, tarihinde ilk kez rakiplerini izlemeyi tercih etti. Apple’ın ezeli rakibi Samsung’un Note serisi başta olmak üzere birçok akıllı telefon üreticisi bilgisayar ile akıllı telefonları birleştiren dev ekranlı akıllı telefonları uzun süreden beri kullanıcılara sunuyordu. iPhone 6 Plus’ın tanıtılmasıyla, Apple da aynı yola girdi.

Haberin Devamı

ŞARJ SORUNU
iPhone 6 modelleri, özellikleri bakımından da kullanıcıları etkileyemedi. Apple bir önceki modele göre yeni iPhone 6’da sadece kamera ve işlemciyi güçlendirdi. Özellikle kullanıcıların sık sık şikayet ettiği şarj ömrüyse çok az değişti. iPhone 5S’lerde yer alan 1560 mAh kapasiteli batarya iPhone 6’da 1810 mAh’ye yükseltildi. Bu da günlük kullanımda şarj ömrünü yaklaşık 1 saat arttırabilecek nitelikte. iPhone 6 Plus’ta ise 2915 mAh’ye çıktı. Ancak iPhone 6 Plus’ın büyük ekrana sahip olmasından dolayı, şarj ömrü de tartışma yarattı.

6 üstü iPhone

SAAT BEDAVAYA GELİYOR
Öte yandan önceki modellere göre 200 TL zamla gelen yeni iPhone’larda bu kez öyle bir fark oluştu ki, iPhone’u Türkiye yerine ABD’den alan bir tüketici Apple’ın akıllı saati Apple Watch’u bedavaya getirebiliyor. Apple Türkiye’de, iPhone 6’yı 2 bin 349 TL’ye, iPhone 6 Plus’ı 2 bin 646 TL’ye satacağını açıkladı. ABD’deki vergi dahil fiyat iPhone 6 için 700, iPhone 6 Plus ise 810 dolar. Türkiye’deki 119.50 TL’lik kayıt ücreti eklenince iPhone 6 yaklaşık 1660 TL’ye, iPhone 6 Plus ise 1900 TL’ye denk geliyor. ABD’den alınan ile Türkiye arasında iPhone 6’da 690 TL ve iPhone 6 Plus’ta 750 TL’lik bir fark oluşuyor. Bu fark Apple’ın ABD satış fiyatını 349 dolar olarak belirlenen Apple Watch’un fiyatına eşit. iPhone 6’yı Türkiye yerine ABD’den alan bir tüketici, Apple Watch’u
bedavaya takacak.


Haberin Devamı



6 üstü iPhone
IPHONE 6 VE IPHONE 6 PLUS TANITILDI


6 üstü iPhone
İŞTE YENİ APPLE WATCH

6 üstü iPhone

200 TL KUR FARKI
Apple izlediği fiyat politikası nedeniyle iPhone’lar ABD’de 649 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. iPhone 5S, ABD’de geçen yıl 649 dolardan, Türkiye’de ise 2149 TL’den satışa çıkmıştı. Ancak iPhone 6’nın satış fiyatı ABD’de geçen yıl aynı tutulmasına rağmen Türkiye’de 200 TL zamlanarak 2 bin 349 TL’ye çıktı. Bunun sebebiyse dolardaki artış. Geçen yıl aynı dönemde 2 TL civarında olan dolar, yüzde 10 civarında yükselerek 2.20 TL’ye ulaştı. Söz konusu dönemdeki fark ise iPhone fiyatlarına direkt olarak yansıtıldı. Yapılan bu zam ile birlikte en pahalı iPhone fiyatıysa yine Türkiye’de olmaya devam etti. Mobile Unlocked sitesinde yer alan bilgilere göre Türkiye, Brezilya ve Ürdün’den sonra en pahalı iPhone satılan ülke olmaya devam etti.

iCloud’a e-posta önlemi
GEÇTİĞİMİZ hafta bilgisayar korsanları tarafından saldırdığı ve onlarca Hollywood yıldızının fotoğraflarının ele geçirildiği Apple’ın bulut servisi iCloud için ilk önlem alındı. Apple’dan paylaşılan bilgilere göre iCloud’a web tarayıcı üzerinden giriş yapıldığında, hesap sahiplerine bir uyarı e-postası gönderilecek. Böylece iCloud hesaplarına üçüncü kişiler tarafından girilmesi durumunda kullanıcıların haberi olacak. Söz konusu güvenlik önlemini almak isteyen kullanıcılar, akıllı cihazlarının ayarlar bölümünden bu önlemi alabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!