2 saat boyunca ayağı frende bekledi

Güncelleme Tarihi:

2 saat boyunca ayağı frende bekledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 01:18

ÇANAKKALE’de, bankete düşüp askıda kalarak devrilme tehlikesi geçiren TIR’ın şoförü 60 yaşındaki Hasan Özer, iki saat boyunca aracın kaymaması için ayağı frende, çaresiz şekilde kurtarılmayı bekledi. Özer, TIR’ın vinç yardımıyla çekilmesinin ardından araçtan inebildi. Bu sırada kızının ağladığını gören Özer, "Senin gözyaşına değmez bu TIR" diyerek, teselli etti.

Haberin Devamı

İstanbul’dan Balıkesir’e dondurulmuş gıda götüren Hasan Özer’in kullandığı 34 VZ 8751 plakalı TIR, bugün saat 14.00 sıralarında Çanakkale- İzmir karayolunun İntepe Rampaları Mevkii’nde park etmek istediği sırada yüksek banket ile yol arasında askıda kaldı. Dorsesinin sol arka tarafı şaha kalkan TIR, yan yan yatarak devrilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu sırada şoför Hasan Özer frene basarak TIR’ın devrilmesini önledi.

2 saat boyunca ayağı frende bekledi

Yanında oğlu 23 yaşındaki Ali Özer ile kızı 17 yaşındaki Tuğba Özer araçtan inerek durumu telefonla polise bildirip yardım istedi. Şoför ayağını frenden çekmeyerek beklemeye başladı. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, ilk olarak yoldaki güvenliği sağladı. Çanakkale’den İzmir yönüne trafik tek şeritten verilmeye başlandı. Ardından da kaza yerine vinç ve kepçe istendi. Ancak, kentteki vinçler çeşitli yerlerde çalışma yaptığından uzun süre beklendi.

Haberin Devamı

2 saat boyunca ayağı frende bekledi

Yaklaşık bir saat sonra gelen vinç de ağır tonajlı aracı kaldırma kapasitesinde olmadığından başka vinç istendi. TIR şoförü Hasan Özer bu sırada ayağını frenden kaldırmadan bekleyişini sürdürdü. Oğlu Ali ve kızı Tuğba Özer de meraklı gözlerle babasının kurtarılacağı anı beklemeye başladı. Kazadan iki saat sonra olay yerine ulaşan 75 tonluk vinç TIR’ı çelik halat yardımıyla bağlayıp çekerek devrilmekten kurtardı. Şoför Hasan Özer de ayağını nihayet frenden kaldırarak araçtan inebildi.

Özer, ilk olarak ağlarken gördüğü kızı Tuğba’ya sarılıp, "Senin gözyaşına değmez bu TIR" diyerek, teselli etti.

Hasan Özer, olayı anlatırken, park etmek için durduğu sırada frenin bir an çalışmadığını belirterek, "İmdat kolunu çektim, araba kaymaya başladı. Kaçacak yerim yoktu. Arkadan gelen araçlar vardı onlara vurmamak için sağ tarafa doğru yanaştım. Bu defa TIR yüksek bankete doğru düştü. Askıda kaldı. Allah’a çok şükür kimseye zarar vermeden atlattık. İki saat ayağım frene basılı bekledim. Ayağım şu an uyuşmuş durumda" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!