Ünal Aysal'dan savaş ilanı

Güncelleme Tarihi:

Ünal Aysaldan savaş ilanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 13:57

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bugün yapılan Divan Kurulu toplantısında, Fenerbahçe ile Türkiye Futbol Federasyonu’nu hedef alan ağır açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Her iki kuruma da meydan okuyan Aysal’ın konuşması şöyle: “Sporumuz bugün daha önce hiç olmadığı kadar derin bir toplumsal ayrışma ve ötekileştirme kültürünün etkisine girmiş bulunuyor. Birlik beraberlik içerisinde müreffeh ve güvenli bir ülkenin vatandaşları olarak spor yapma ve yarışma rüyamızı, kendi ellerimizle bir karabasana çevirme yolunda ilerliyoruz.


“ŞİKECİLİK, IRKÇILIK, SOKAK KABADAYILIĞI...”
Bu kabul edilemez durumun etkin bir parçası olarak giderek daha kirli, daha yoz ve daha etik dışı bir mecraya doğru savruluyoruz. Bütün ahlaki ve evrensel sportif değerlerin hükümsüz kılındığı, şikeciliğin, ırkçılığın, sokak kabadayılığının normalleştirildiği bu yeni düzende, adaletsizlik, kayırmacılık ve TFF, TBF, TKF vs gibi tarafsız kurumlar şapkasının altında gelişen zorbalık bir orman kanunu haline gelmiş bulunuyor.

Geldiğimiz noktada ortaya çıkan bu tabloda çoğumuz bilmeden ve istemeden az veya çok bir rol oynamış olabiliriz. En azından pasif kalarak, göz yumarak, çekinerek ve hatta sistemin kendisini temzileyeceğine dair inancımıza güvenerek ve reaksiyon göstermekte gecikerek hata yapmış olabiliriz.

Haberin Devamı


“PİSLİKTEN ARINMAK MECBURİYETİNDEYİZ”
Ama artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Türk sporu bugün üzerine bulaşmış olan çamurdan acil olarak temizlenmek zorunda. Spor kulüplerinin içine, yönetimlerine, medyaya, federasyonlara, hatta en güvendiğimiz bürokratik mekanizmalarına kadar sızmış olan bu fanatizm ve holiganizm kokan pislikten arınmak mecburiyetindeyiz. Ülke sporumuzun, ahlaki değerleri öne çıkaran, adil rekabet koşullarını norm haline getiren, kurumlarına, yargısına, ahlakına güvendiğimiz bir ortama taşınabilmesi için elbirliği ile çalışmak en önemli sorumluluğumuz. Bunun alacağımız puanlardan, şampiyonluklardan çok daha değerli bir çaba olacağından emin olunuz.


“KABADAYI ÇETESİNİ TEMİZLEYECEĞİZ”
Galatasaray Spor Kulübü olarak Türk sporunun damarlarına çöreklenmiş bu virüsü, bu kirli ve yozlaşmış kabadayı çetesinin sızmış olduğu spor medyasından, spor kulüplerinden, federasyonlardan ve kimi kurumlardan temizleyene kadar mücadele edeceğimize toplum olarak söz vermeliyiz.. Türk sporunun orman kanunlarına teslim olmasına izin veremeyiz. Etik sporun, evrensel ve ahlaki değerlerin peşindeki tüm spor kamuoyunu mücadelemizde takım gözetmeksizin bize katılmaya davet ediyoruz. Ve diyoruz ki, bir Aslanın dişlerini gördüğünüzde sakın ola size gülümsediğini zannetmeyin.”


“GALATASARAY GAZETESİ KURACAĞIZ”
Kendi medya organlarımızı geliştirerek daha güçlü olmayı hedefliyoruz. Bugün 17 milyon kişilik bir izleyici zümresine ulaşmış olan Galatasaray sosyal medya portalımızın ticari bir yapıya döndürülmesi projemiz başlatılmıştır. Forma sponsorluğu konusunda önümüzdeki hafta içerisinde bir açıklama yapacağız. Sadece bu sene geçerli olacak bir formül kullanacağız. Sonrası için de 5 yıllık bir sponsorluk çalışması konusunda önemli bir yol kat ettik. Ekim ayında yapmayı planladığımız Olağanüstü Genel Kurul'un onayına bazı projeler sunacağız.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!